Lübnan'ın İsrail sınırında mayın patlaması

- Lübnan'ın İsrail sınırında mayın patlaması sonucu 3 Hizbullah militanı yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Lübnan'ın İsrail sınırında mayın patlaması

BEYRUT (AA) - Lübnan'ın İsrail sınırında mayın patlaması sonucu 3 Hizbullah militanının yaralandığı bildirildi.

Lübnan'ın resmi haber ajansı NNA'nın haberinde, Lübnan'ın güneyindeki İsrail sınırında mayın patlaması sonucu 3 Hizbullah militanının yaralandığı kaydedildi.

Haberde, patlama sonucu Hizbullah üyelerinden birinin ayağının koptuğu, diğer ikisinin ise yaralarının ciddi olmadığı belirtildi.

Yaralı militanların olay yerine gelen ambulansla yakındaki bir devlet hastanesine taşındığı açıklandı.

Bu ayın başında da Lübnan İsrail sınırını koruyan Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nden (UNIFIL) İspanya taburuna ait bir askeri araç mayın patlaması nedeniyle büyük hasar görmüştü. Ancak olayda yaralanan olmamıştı.

Güney Lübnan'ı 2000 yılında işgal eden İsrail, mayıs ayında geri çekilirken Lübnan Mayınla Mücadele Merkezi'ne göre bölgede yaklaşık 550 bin mayın bıraktı. Yine aynı merkezin rakamlarına göre İsrail, 2006 Lübnan savaşında Güney Lübnan'a yaklaşık 4 bin parça tesirli bomba atmıştı.

Öte yandan, Suriye'de yüzbinlerce sivilin ölümünden sorumlu Esed rejimi ile ortak hareket eden Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ise yakın zamanda Lübnan basınına yaptığı açıklamada, artık öncelikli tehditlerinin İsrail değil Vehhabiliğe dayalı İslam anlayışı olduğunu belirterek "Vehhabilik İsrail'den daha tehlikelidir." demişti.

Yorumlar