Lübnan'daki Türk seçmenler sandık başında

BEYRUT (AA) - Lübnan'da yaşayan Türk vatandaşları, anayasa değişikliği referandumu için oy kullanmaya başladı. Lübnan genelinde kayıtlı 4 binden fazla Türk...

Google Haberlere Abone ol
Lübnan'daki Türk seçmenler sandık başında

BEYRUT (AA) - Lübnan'da yaşayan Türk vatandaşları, anayasa değişikliği referandumu için oy kullanmaya başladı.

Lübnan genelinde kayıtlı 4 binden fazla Türk seçmenin oy verme işlemi, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'nde bu sabah yerel saatle 09.00'da başladı. Sabah erken saatlerde büyükelçilik önüne gelen vatandaşlar, uzun kuyruk oluşturdu.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, oyunu kullandıktan sonra AA'ya yaptığı açıklamada, büyükelçilikte 4 sandık kurulduğunu belirterek, "Bütün vatandaşlarımızın büyükelçiliğimize gelerek oy atmalarını ve demokratik haklarını kullanmalarını istiyorum. Vatana millete hayırlı olsun." dedi.

- Halk oylamasına katılım yüksek

Lübnan'da yaşayan Türk vatandaşları halk oylamasına yoğun ilgi gösteriyor.

Yaklaşık 4 yıldır Lübnan'da yaşadığını belirten Ramazan Kocaman, "Oy kullanmak için sabah erkenden geldik. Vatandaşlık görevimizi yaptık, mutluyuz. Güzelliklere sebep olsun istiyoruz inşallah." diye konuştu.

Ülkenin doğusundaki Bekaa Vadisi bölgesinden geldiğini belirten Ülfet Tarcan ise "İlk defa oy kullanıyorum. Biraz kalabalıktı. İnşallah Türkiye için en iyisi olur." dedi.

Yılmaz Keklik da oy kullanmak için erkenden geldiğini belirterek, Türkiye için en iyisinin olmasını dilediğini aktardı.

Lübnan'da kayıtlı toplam 4 bin 224 seçmen var. Oy kullanma işlemi yerel saatle 21.00'de sona erecek.



Yorumlar