Lübnan'daki Filistinli mülteci kampında çatışma

- Ülkenin güneyindeki Filistinli mültecilerin kaldığı Ayn el-Hilve kampında Fetih Hareketi ve DEAŞ bağlantılı Bilal Bedr grubu arasında çıkan çatışmada 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Lübnan'daki Filistinli mülteci kampında çatışma

BEYRUT (AA) - Lübnan'da Filistinli mültecilerin kaldığı bir kampta çıkan çatışmada 1 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin Lübnanlı güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, ülkenin güneyindeki Ayn el-Hilve Mülteci Kampı'nda Fetih hareketi ile terör örgütü DEAŞ bağlantılı Bilal Bedr grubu arasında çıkan çatışmada, 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Yaralıların ise hangi gruba bağlı olduğu bilgisi paylaşılmadı.

Kampta bulunan Filistinli üst düzey bir yetkili ise çatışmaların Fetih hareketine bağlı birimlerin kampın güneyinde yer alan Bilal Bedr'in kontrolündeki bölgeye saldırmasının ardından başladığını ifade etti.

Yetkili, Fetih Hareketi'nin kamptaki güvenliği sağlayan etkili diğer Filistinli gruplarla ortak hareket etmediğini ve bu gruplara haber vermeden DEAŞ bağlantılı Bilal Bedr grubuna saldırı düzenlediğini kaydetti.

"Kampta çatışmaların devam ettiği belirtilirken, iki ay önce çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı çatışmalardan bu yana DEAŞ bağlantılı gurubun lideri Bilal Bedr'in kampta gizlendiği açıklandı.

Çatışmalardan etkilenen Filistinli mültecilerin ise kamptaki daha güvenli bölgelere sığındığı bilgisi paylaşıldı.

Kampta hafta başından beri devam eden çatışmalarda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi de yaralanmıştı. Çatışmaların ardından dün bir araya gelen Filistinli liderlerin ateşkes konusunda anlaştığı ifade edilmişti.

Ayn el-Hilve Mülteci Kampı'nda nisan ayında da Fetih hareketi ve Bilal Bedr grubu mensupları arasında çatışma çıkmış, günlerce süren olaylarda siviller dahil 6 kişi ölmüş, 40'tan fazla kişi yaralanmıştı.

Lübnan'daki Filistinli mültecilere ait 12 kampta Birleşmiş Milletler verilerine göre yaklaşık 460 bin kişi yaşıyor. Kampların güvenliği, Filistinli gruplar tarafından sağlanıyor. Yaklaşık 100 bin Filistinli mültecinin yaşadığı Ayn el-Hilve Mülteci Kampı'nda Filistinli gruplar arasında zaman zaman silahlı çatışmalar çıkıyor.

Yorumlar