Lübnan'daki Filistin kampına DAEŞ operasyonu

- Filistin mülteci kampı Ayn el-Hilve'de düzenlenen operasyonda kampın DAEŞ emiri olduğu belirtilen bir kişi yakalandı

Google Haberlere Abone ol
Lübnan'daki Filistin kampına DAEŞ operasyonu

BEYRUT (AA) - Lübnan'da Filistinli mültecilerin yaşadığı Ayn el-Hilve kampına düzenlenen operasyonda terör örgütü DAEŞ'in kamp sorumlusu olduğu belirtilen bir kişinin yakalandığı bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, ülkenin güneyindeki Ayn el-Hilve kampına operasyon düzenleyen ordu birlikleri, kampın DAEŞ emiri olduğu belirtilen İmad Yasin'i yakaladı.

Kamptaki bir caminin girişinde düzenlenen operasyon sırasında çıkan çatışmada Yasin'in yaralı olarak ele geçirildiği belirtildi.

Güvenlik birimlerinin bir süredir Yasin'in izine ulaşmaya çalıştığı ve hakkında soruşturma yürütüldüğü kaydedildi.

Kampta dün gece de El Fetih ve Cünd eş-Şam isimli gruplar arasında ağır silahların kullanıldığı yoğun çatışmalar yaşandığı bildirilmişti.

Yaklaşık 80 bin Filistinli mültecinin bulunduğu Ayn el-Hilve kampı, Lübnan'daki Filistinlilerin en yoğun yaşadığı kamp olarak biliniyor. Kamp içinde zaman zaman farklı siyasi fraksiyonlar arasında silahlı çatışmaya dönüşen gerilim yaşanıyor.

Lübnan'daki Filistinli mültecilere ait 12 kampta Birleşmiş Milletler rakamlarına göre 460 bin civarında Filistinli mülteci yaşıyor. Lübnan emniyet birimlerinin dahil olmadığı kamplardaki güvenlik Filistinli gruplar tarafından sağlanıyor.


Yorumlar