Lübnan'daki bombalı saldırılar

- Başbakan Selam: - "Güvenlik güçleri yeni terör saldırılarının olabileceğine dair duyum almıştı. Bu yüzden bu saldırlar sürpriz olmadı"

Google Haberlere Abone ol
Lübnan'daki bombalı saldırılar

BEYRUT (AA) - Lübnan Başbakanı Temmam Selam, Bekaa Vadisi'ndeki el-Kaa kasabasında dün gerçekleşen bombalı saldırıların öncesinde, buna ilişkin güvenlik güçlerince duyum alındığını bildirdi.

Bakanlar Kurulunda konuşan Selam, Suriye sınırında Hristiyanların yoğun yaşadığı el-Kaa kasabasında düzenlenen ve 5 kişinin öldüğü, 20'den fazla kişinin yaralandığı intihar saldırılarının güvenlik güçlerince beklendiğini söyledi.

Selam, "Güvenlik güçleri yeni terör saldırılarının olabileceğine dair duyum almıştı. Bu yüzden bu saldırlar sürpriz olmadı." dedi.

Terörün kişi, yer ve mezhep farkı gözetmediğini vurgulayan Selam, "Hristiyan bölgesi el-Kaa bugün hedef oldu ancak Müslümanların yaşadığı bölgeler de hedef oluyor. Lübnanlılar, bu saldırılara yönelik mezhebi ayrışma yerine, ulusal birliğin sağlanması yönünde tavır göstermeli." diye konuştu.

Kasabayı ziyaret eden İçişleri Bakanı Nihad Meşnuk ise güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarına rağmen el-Kaa'da gerçekleşen saldırıların beklendiğini ifade etti.

Soruşturmadan elde edilen ilk bilgilerde, intihar bombacılarının Lübnan'daki kamplardan değil Suriye'den geldiğinin ortaya çıktığını belirten Meşnuk, "Suriyeli mültecileri korumak insani vazifemiz. Ancak Lübnanlılara da herhangi zarar gelmesine izin vermeyiz." dedi.

Öte yandan, güvenlik birimleri, saldırıların gerçekleştiği kasabada ve etrafında yoğun önlem aldı. Kasabadaki bazı kadınların da taşıdıkları silahlarla gelebilecek tehditlere karşı hazırlandıkları görüldü.

Lübnan ordusu, el-Kaa'da gerçekleşen saldırılardan sonra Baalbek'te Suriyeli sığınmacıların kaldığı kamplara baskın yapmış, 103 Suriyeliyi ülkede yasa dışı yaşadığı gerekçesiyle gözaltına almıştı.

Lübnan güvenlik birimlerinin ayrıca çıkabilecek çatışmalara karşı önlem olarak bölgeye daha fazla asker ve teçhizat sevk ettiği öğrenildi. Kasabadaki saldırıları ise şu ana kadar üstlenen olmadı.

Hristiyanların yoğun yaşadığı el-Kaa kasabasında dün 4 intihar bombacısının üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu 5 kişi ölmüştü. Kasabada akşam saatlerinde de intihar saldırıları düzenlenmişti. Olaylarda 20'nin üzerinde Lübnanlı yaralanmıştı.

Yorumlar