Lübnan'da terör örgütü DEAŞ operasyonu

- Lübnan ordusunun DEAŞ'a yönelik operasyonunda biri ağır yaralı, 11 militan yakalandı - Çıkan çatışmalarda bir militan öldürülürken, çok sayıda silah ve patlayıcı düzenekli canlı bomba yeleği ele geçirildi

Google Haberlere Abone ol
Lübnan'da terör örgütü DEAŞ operasyonu

BEYRUT (AA) - Lübnan ordusunun DEAŞ'a yönelik operasyonlarında 11 militanın yakalandığı, birinin ise ölü ele geçirildiği bildirildi.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın, Lübnan ordusunun yazılı açıklamasına dayandırdığı haberde, Suriye sınırındaki Arsal kırsalında, terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyon yapıldığı belirtildi.

Vadi el-Eranib bölgesinde yürütülen operasyonlarda, örgütün üst düzey isimlerinden olduğu iddia edilen Ahmed Yusuf Ammon'un da aralarında bulunduğu 11 DEAŞ militanı yakalandı. Operasyon sırasında çıkan çatışmada Ammon'un ağır yaralandığı, bir DEAŞ militanının da öldürüldüğü ifade edildi.

Operasyonda DEAŞ militanlarına ait çok sayıda silah ve patlayıcı düzenekli canlı bomba yeleğinin ele geçirildiği öğrenildi.

Lübnan ordusu Ağustos 2014'ten bu yana Suriye sınırında, bu ülkeden gelen silahlı gruplara karşı operasyonlar düzenliyor. Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında iki yıl önce ordu birlikleriyle Suriye'den gelen silahlı gruplar arasında 5 gün devam çatışmalarda 17 Lübnan askeri ölmüş, 86'sı yaralanmıştı.

Yorumlar