Lübnan'da inşaat ve yapı malzemeleri fuarı

- Project Lebanon fuarının organizasyon sorumlusu Nahid: - "Katılımcı 10 Türk firması 250 metrekareyle fuardaki en geniş alana sahip"

Google Haberlere Abone ol
Lübnan'da inşaat ve yapı malzemeleri fuarı

BEYRUT (AA) - Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen inşaat ve yapı malzemeleri fuarı "Project Lebanon", Türk firmalarının da aralarında bulunduğu 450 şirkete ev sahipliği yapıyor.

Fuarın organizasyon sorumlusu George Nahid, her sene ortalama 20 bin kişinin fuarı ziyaret ettiğini, bu sayıyı yüzde 10 oranında arttırmak istediklerini söyledi.

Aralarında Almanya, Fransa, İtalya, Mısır ve Türkiye'nin de olduğu 20 farklı ülkeden 450 firmayı konuk ettiklerini dile getiren Nahid, fuarın 3 Haziran'a kadar açık kalacağını bildirdi.

Nahid, yaklaşık 10 yıldır Türk firmalarının organizasyona ilgi gösterdiğini belirterek, "Bu sene katılımcı 10 Türk firması 250 metrekareyle fuardaki en geniş alana sahip." dedi.

Türkiye'den fuara katılan bir firmanın satış temsilcisi Levent Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sandviç panel ve mermer sektöründe faaliyet gösterdikleri vurgulayarak, "Lübnan pazarına yüzde 70 civarında sandviç paneli biz sağlıyoruz." diye konuştu.

Lübnan'dan bir inşaat firmasının yetkilisi Abdulmunim Halife ise Türk ürünlerinin Lübnan pazarında yayıldığını ve tercih edildiğini dile getirdi.

Yorumlar