Lübnan'da bombalı saldırılar

Başbakan Selam: -"Karanlık güçler tarafından Lübnan'ın istikrarı hedef alındı. İstikrarı korumanın tek yolu Lübnan ordusunun arkasında yer almaktır" - Lübnan Güçleri Partisi lideri Caca: - "Hizbullah'ın Lübnan'ı DAEŞ'ten koruyor görüşüne tamamen karşıyım"

Google Haberlere Abone ol
Lübnan'da bombalı saldırılar

BEYRUT (AA) - Lübnanlı siyasilerin ülkenin Suriye sınırında meydana gelen intihar saldırılarından sonra olayı kınadıkları bildirildi.

Lübnan'ın Suriye sınırındaki El-Kaa kasabasında gerçekleşen 4 intihar saldırısından sonra Başbakan Temmam Selam, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Selam, Karanlık güçler tarafından Lübnan'ın istikrarının hedef alındığının altını çizerek istikrarı korumanın tek yolunun Lübnan ordusunun arkasında yer almaktan geçtiğini söyledi.

Lübnan Güçleri Partisi lideri Samir Caca, Hizbullah'ın Suriye'deki faaliyetlerine cevap olarak bu saldırıların gerçekleştiğini belirterek Hizbullah'ı suçladı.

Caca açıklamasında, saldırganların asıl hedefinin El-Kaa kasabası olmadığını ve daha farklı noktalara saldırı düzenleyebileceklerini belirterek, "Teröristler ve diğer unsurlar, Hizbullah'ın Suriye'deki faaliyetlerini kendi evlerine yapılmış bir saldırı olarak görüyor. Dolayısıyla bu saldırının da Hizbullah'a kendi evinde verilmiş bir cevap olması çok doğal." diye konuştu.

Caca, Lübnan'daki farklı görüşlerden tüm siyasi partilerin terörü tehdit olarak gördüğünün altını çizerek, "Hizbullah'ın Lübnan'ı DAEŞ'ten koruyor görüşüne tamamen karşıyım." ifadesini kullandı.

Eski başbakan ve Müstakbel Hareketi lideri Saad Hariri, Lübnan'ın Suriye'de devam eden savaşın etkilerine daha fazla dayanamayacağını belirterek terörizmle mücadelenin içeride meşru yöntemler ve Lübnan ordusunun öncülüğünde sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

- Bekaa Vadisin'deki silahlı unsurlara operasyon

Öte yandan, Lübnan ordusu patlamalarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, dört intihar bombacısının üzerindeki patlayıcıları art arda patlattığı ve ilk patlamanın gerçekleştiği esnada olay yerinde devriye görevini yürüten Lübnanlı askerlerin de olduğunu ve patlamayla 4 Lübnan askerinin yaralandığını belirtti. Açıklamada, saldırganların üzerilerine giydiği patlayıcıların 2'şer kilogram ağırlığında olduğu bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada ölü sayısına ilişkin bilgi verilmezken ordunun olay yerini yoğun güvenlik kordonu altına aldığı ve soruşturmaya başladığı bilgisi yer aldı. Lübnan basınında yer alan haberlerde ise ordunun, yeni bir intihar saldırganına karşın teyakkuz halinde olduğu bilgisi paylaşıldı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgide ise ordunun intihar saldırılarından sonra Bekaa Vadisin'deki silahlı unsurlara yönelik operasyon başlattığı ve bazı hedefleri top atışıyla vurduğu öğrenildi.

Hastane kaynaklarından alınan bilgilerde patlamalar sonucunda ilk belirlemelere göre 6 kişinin öldüğü, 13 kişinin de yaralandığı ifade edilmişti.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta iki hafta önce özel bir bankanın önüne yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 kişi yaralanmıştı.

Lübnan Suriye sınırında yer alan El-Kaa kasabası yakınlarında Lübnan ordusu düzenli olarak Suriye'den gelen unsurlarla çatışmalar yaşıyor. Bölgenin geçtiğimiz sene de benzer çatışmalara sahne olduğu kaydedildi.


Yorumlar