Lübnan'da başarısız rekor denemesi

BEYRUT (AA) - Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta "dünyanın en uzun kırmızı halısı" için düzenlenmesi planlanan rekor denemesi başarısızlıkla sonuçlandı. Bir sivil...

Google Haberlere Abone ol
Lübnan'da başarısız rekor denemesi

BEYRUT (AA) - Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta "dünyanın en uzun kırmızı halısı" için düzenlenmesi planlanan rekor denemesi başarısızlıkla sonuçlandı.

Bir sivil toplum kuruluşu tarafından Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için düzenlenen "dünyanın en uzun kırmızı halısı" rekor denemesi, başkent Beyrut'un merkezindeki caddelere serilen kırmızı halının üzerinden araçların geçmesi sonucu parçalanması nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Günler öncesinden sosyal medya aracılığıyla duyurulan rekor denemesi kapsamında erken saatlerde caddelere serilen kırmızı halının bir kısmının parçalandığı bir kısmının üzerine ise araçların park ettiği görüldü. Halının bazı parçalarının, üzerinden geçen araçlar tarafından kirletildiği ve birbirine dolaştığı izlenirken, bu nedenle akşam saatlerinde başlaması planlanan rekor denemesi de başlamadan sona erdi. Rekor girişimini haberleştirmek için gelen basın mensupları ise Beyrut caddelerinde kırmızı halı parçalarını görüntüledi.

Ülkede genellikle sabah kahvaltılarında tercih edilen yöresel pide "mankuşe" için geçen sene "dünyanın en uzun pidesi" rekor denemesi gerçekleştirilmiş ve rekorlar kitabına girmişti. Birçok ekonomik ve sosyal sorunla uğraşan Arap ülkelerinde benzer etkinlikler düzenleniyor.

Yorumlar