Lübnan'da 106 kişi hakkında idam talebi

- Askeri mahkemede terör suçlamasıyla yargılanacak 106 kişi hakkında idam talep edildi

Google Haberlere Abone ol
Lübnan'da 106 kişi hakkında idam talebi

BEYRUT (AA) - Lübnan'da, 2014 yılında Suriye sınırındaki Arsal bölgesinde Lübnan ordusunun silahlı gruplarla girdiği çatışmalarla ilişkili askeri mahkemede terör suçlamasıyla yargılanacak 106 kişi hakkında idam talep edildi.

Lübnan resmi haber ajansının haberinde, askeri mahkemenin hazırladığı iddianamede, "terör örgütlerine üye olmak, 2014 yılında Lübnan'ın Suriye sınırı yakınlarındaki Arsal kasabasına saldırmak, terör eylemleri gerçekleştirmek ve Lübnan güvenlik güçlerini öldürmek" suçlamasıyla 77'si tutuklu 29'u gıyabi yargılanacak 106 kişi hakkında idam talep ettiği bildirildi.

Haberde, sanıklar arasında, Lübnan'da aranan El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesinin Kalamun bölgesindeki lideri Cemal Hüseyin Zine'nin de yer aldığı kaydedildi.

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında Ağustos 2014'te ordu birlikleri ile Suriye'den gelen silahlı gruplar arasında 5 gün devam eden çatışmalarda 17 Lübnan askeri ölmüş, 86'sı yaralanmıştı. Çatışmalar sırasında çok sayıda asker de rehin alınmış, bunlardan 4'ü ise öldürülmüştü.

Nusra Cephesi, elindeki 16 askeri Lübnan ile yaptığı takas anlaşması sonucu geçen yıl aralık ayında serbest bırakmıştı. Aynı bölgedeki çatışmalarda kaçırılan 6 Lübnan askeri ise halen terör örgütü DAEŞ'in elinde rehin olarak bulunuyor.

Yorumlar