Lübnan ordusundan DAEŞ'e operasyonlar

- Suriye sınırındaki Akkar kentinde yürütülen operasyonlarda, bir DAEŞ mensubu öldürüldü, 3'ü gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Lübnan ordusundan DAEŞ'e operasyonlar

BEYRUT (AA) - Lübnan ordusu DAEŞ'e yönelik operasyonda bir militanın öldürüldüğünü, üçünün de gözaltına alındığını açıkladı.

Lübnan ordusundan yapılan yazılı açıklamada, ülkenin kuzeyinde Suriye sınırında yer alan Akkar kentinde terör örgütü DAEŞ'e ait bir hücreyi hedef alan operasyonlar düzenlendiği belirtildi. "Özel kuvvetlerin" düzenlediği operasyon sonucunda bir DAEŞ militanının ölü ele geçirildiği ve üçünün de gözaltına alındığı dile getirildi.

Operasyonda Lübnan ordusundan herhangi bir kayıp veya yaralı olmadığı belirtilirken ölü ele geçirilen militan ve yakalanan üç kişinin Lübnan vatandaşı olduğu ifade edildi.

Açıklamanın devamında öldürülen ve ele geçirilen militanların 3 Lübnan askerinin ölümü ve birinin de yaralanmasından sorumlu olduğu kaydedildi.

Lübnan ordusu Ağustos 2014'ten bu yana Suriye sınırında, bu ülkeden gelen gruplara karşı operasyonlar düzenliyor. Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında iki yıl önce ordu birlikleriyle Suriye'den gelen silahlı gruplar arasında 5 gün devam çatışmalarda 17 Lübnan askeri ölmüş, 86'sı yaralanmış, 9 Lübnan askeri ise DAEŞ tarafından esir alınmıştı.


Yorumlar