Lübnan'da yerel seçimlerin ikinci turu başladı

Lübnan Dağı bölgesinde oy verme işlemi başladı. Bölgede 834 bin 768 kayıtlı seçmenin bulunuyor

Google Haberlere Abone ol
Lübnan'da yerel seçimlerin ikinci turu başladı
Lübnan'da yerel seçimlerin ikinci turu kapsamında Lübnan Dağı bölgesinde oy verme işlemi başladı.

İçişleri Bakanı Nihad Meşnuk, Lübnan Dağı içindeki altı bölgede 834 bin 768 kayıtlı seçmenin bulunduğunu bildirirken, seçimlerde 20 bin güvenlik gücünün görevlendirildiğini açıkladı.

Lübnanlılar, bugün 6 bin 790 aday arasından 325 belediye meclisi koltuğu için 3 bin 217 sandıkta oy kullanacak.

Cünyeh, Sin el-Fil, Baabda, Hadat ve diğer bölgelerde ise partiler ve adaylar arasında rekabetin yoğun geçmesi bekleniyor. Cünyeh bölgesinde yaşanan rekabet ise yerel basın tarafından "tüm savaşların anası" olarak tanımlandı.

Bu arada, sabah saatlerinde Şuf bölgesindeki bir seçim merkezinde bir adet el bombası bulunduğu ve güvenlik güçlerinin olayla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

Hristiyan nüfusun yaşadığı bölgelerde Maruni Hristiyan partiler Lübnan Güçleri, Ketaib Partisi ve Özgür Yurtsever Hareketi, farklı belediyelerde kendi aralarında ikili ittifak kuruyor. Ancak bölgelere ve adaylara göre partilerin ittifakları değişiklik gösteriyor.

Lübnan, geçen hafta başkent Beyrut, Bekaa ve Hermes bölgesinde başlayan yerel seçimlerin ilk turuyla 2010 yılından bu güne ilk defa sandıklara gitmeyi başardı. Yerel seçimlerin bir sonraki turu 22 Mayıs'ta Güney Lübnan ve Nabatiye bölgesinde, 29 Mayıs'ta ise Kuzey Lübnan ve Akkar bölgesinde gerçekleştirilecek.
 

Yorumlar