LÖSEV'den kurban bağışı kampanyası

- Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), lösemi ve diğer kanser tedavisi gören çocuklar için bu yıl da kurban bağışı kampanyası düzenledi

Google Haberlere Abone ol
LÖSEV'den kurban bağışı kampanyası

İSTANBUL (AA) – Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), sağlık açısından düzenli et tüketmeleri gereken lösemi ve diğer kanser tedavisi gören çocuklar için kurban bağışı kampanyası başlattı.

LÖSEV İstanbul Şubesi'nde bu ayın et dağıtımı öncesi konuşan LÖSEV İstanbul Marmara Bölge Koordinatörü Zuhal Ön, yılın son kurban yardımlarını dağıttıklarını söyledi.

Yapılan bağışlar sonrası et ve et ürünleri yardımlarını yılın 12 ayı boyunca hastalara düzenli olarak ulaştırdıklarını söyleyen Ön, “Bağışçılarımızın kurban bayramında vekalet verdiği ve noter huzurunda dini usüllerle kesilen kurbanlar, bayram sonrası emanet yöntemiyle yıl boyu her ay taze et olarak ailelerimize ulaşıyor.” dedi.

Zuhal Ön, lösemi ve diğer kanser teşhisi konulan çocukların tedavisindeki en önemli unsurun sağlıklı beslenme olduğunu ve düzenli et tüketmeleri gerektiğini ifade etti. Hastalıkla mücadele eden çocuklar için kurban yardımlarının büyük önem arz ettiğini vurgulayan Ön, “Yüzde 90’ı asgari ücret ve altında çalışan, sosyo-ekonomik güçlüklerle boğuşan hasta aileleri için bu destek, tedavileri boyunca taze et yemesi gereken hastalar için çok değerli. Bu yüzden bu kurban bayramında da yardımseverlerin bağışlarını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Altı yaşındaki Elis Taşkın’ın annesi Şengül Taşkın da 2 yaşından beri hasta olan kızı için et tüketmesinin önem teşkil ettiğini kaydetti. Kızı hastalandığından bu yana 4 yıldır evlerine kurban bayramında bağışta bulunan yardımseverler sayesinde her ay düzenli et kumanyası geldiğini söyleyen Taşkın, tüm vicdan sahibi yardımseverlerin bu bayramda da sağlığı açısından et yemeye muhtaç kanser hastası çocukları unutmamalarını beklediklerini dile getirdi.

Yorumlar