Londra'daki bıçaklı saldırı

- Londra Emniyet Müdürü Yardımcısı Rowley: - "İlk belirtiler, bu korkunç saldırıda (saldırganın) akıl sağlığının önemli bir etken olduğunu gösteriyor"

Google Haberlere Abone ol
Londra'daki bıçaklı saldırı

LONDRA (AA) - İngiliz polisi, başkent Londra'da düzenlenen bıçaklı saldırı sonucu gözaltına alınan şüphelinin akıl sağlığının olayda önemli bir etken oluşturduğunu bildirdi.

Başkentin merkezindeki Russell Meydanı'na dün yerel saatle 22.39'da (TSİ 00.39) şok tabancasıyla etkisiz hale getirilmesinin ardından gözaltına alınan saldırganın, Londra'nın güneyindeki bir karakolda sorgusu devam ediyor. Bıçaklı saldırı sonucu bir kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi yaralanmıştı.

Londra polisinden yapılan açıklamada, cinayet şüphesiyle gözaltına alınan kişinin 19 yaşında bir erkek olduğu kaydedildi. Olayda hayatını kaybeden kişinin de 60 yaşlarında bir kadın olduğu, üç yaralının tedavilerinin ardından taburcu edildiği, diğer iki yaralının tedavi altında olduğu belirtildi.

Açıklamada ifadelerine yer verilen Londra Emniyet Müdürü Yardımcısı Mark Rowley, "İlk belirtiler, bu korkunç saldırıda (saldırganın) akıl sağlığının önemli bir etken olduğunu gösteriyor. Ancak saldırının amacıyla ilgili tüm ihtimalleri değerlendiriyoruz." dedi. Rowley, güvenlik önlemleri kapsamında Londra sokaklarında görev yapan polis memuru sayısının artırılacağını ifade etti.

Londra Belediye Başkanı Sadık Han da başkentlilere sakin ve ihtiyatlı olmaları çağrısında bulunarak "Lütfen şüphelendiğiniz her şeyi polise bildirin. Londra'nın korunması bakımından yardımcı olmak için, polisimizle güvenlik görevlilerimizin gözü ve kulağı olma rolünü almamız hayati önem taşıyor. Polisimiz bizler adına çok zor bir iş yapıyor." diye konuştu.

Londra polisi, dün bir kişinin elindeki bıçakla çevresindekileri yaraladığı ihbarı üzerine ekiplerin başkentin merkezindeki Russell Meydanı'na sevk edildiğini bildirmişti.

Londra Emniyet Müdürü Bernard Hogan-Howe ve Londra Belediye Başkanı Sadık Han, dün yaptıkları açıklamalarda, gerek güvenlik önlemleri çerçevesinde gerek olası terör saldırılarına karşı kentin sokaklarında daha fazla silahlı polisin görev yapacağını duyurmuştu.


Yorumlar