Londra'da Calais'deki çocuklar için destek eylemi

- Parlamento meydanında toplanan binlerce protestocu, İngiliz hükümetini Calais'deki sığınmacı çocuklara yardım etmeye çağırdı

Google Haberlere Abone ol
Londra'da Calais'deki çocuklar için destek eylemi

LONDRA (AA) - İngiliz hükümetinin Calais'deki sığınmacı çocuklara yardım etmesi için Londra'daki parlamento meydanında eylem yapıldı.

"Help Refugees Worldwide ve One Human Race" kuruluşlarının düzenlediği eyleme katılan binlerce kişi, ellerinde "Sığınmacıların ve göçmenlerin başımız üzerinde yeri var", "Hiçbir insan yasa dışı değildir" yazılı çeşitli pankartlar taşıyarak parlamento önünde bakanlıklara ve Başbakanlığa doğru yürüdüler.

Bazı protestocuların giydikleri kıyafetler ve yaptıkları makyajlarla, son dönemde basına da yansıyan Suriye'deki bombalamalar sonucu enkaz altından çıkarılan insanlara dikkat çekmeye çalıştıkları görüldü.

Bu arada İngiliz basını, Calais sığınmacı kampından yaklaşık 300 çocuğun önümüzdeki günlerde İngiltere'ye getireleceğini bildiriyor. Haberlerde, Calais'deki kampın bu yıl sonunda tamamen tahliyesinden önce, İngiliz ve Fransız yetkililerin akrabaları İngiltere'de bulunan çocukların ülkeye alınması için çalışmalar yürüttüğü kaydedildi.

Fransa'nın liman kenti Calais yakınındaki kampta yaklaşık 10 bin sığınmacı yaşıyor.

Yorumlar