Litvanya’dan Trump’ın açıklamalarına cevap

- Litvanya Cumhurbaşkanı Grybauskaite: - "ABD'de kimin başkan olacağı önemli değil. ABD her zaman baskı ve saldırı altında olan halkları savunuyor"

Google Haberlere Abone ol
Litvanya’dan Trump’ın açıklamalarına cevap

VİLNİUS (AA) - Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump’ın, ABD’nin Baltık ülkelerini olası Rus saldırısına karşı savunacağına emin olmadığına dair yaptığı açıklamaya ilişkin, “Kimin başkan olacağı önemli değil. Biz ABD’ye güveniyoruz.” dedi.

Grybauskaite, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ben Trump’a bir mesaj göndermek istiyorum. Kimin başkan olacağı önemli değil. Biz ABD’ye güveniyoruz. ABD her zaman baskı ve saldırı altında olan halkları savunuyor.” ifadelerini kullandı.

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius de Baltık haber ajansı BNS’ye verdiği demeçte, Trump’ın açıklamalarını seçim kampanyasına bağladı.

Linkevicius, “Seçim süreci, zor bir dönemdir. ABD geleneğe sahip bir ülke, politikası tahmin edilebilir. Bu nedenle ABD’nin politikasında radikal değişim olacağını sanmıyorum. Bunun olmaması lazım. ABD her zaman bizim önemli bir stratejik ortağımız olmaya devam edecek. Buna hiç şüphem yok.” değerlendirmesinde bulundu.

Litvanya’nın askeri harcamalarını artırdığını vurgulayan Linkevicius, “Baltık ülkeleri, NATO’nun yükümlülüklerini yerine getiriyor. Müttefiklerimizin de yükümlülüklerini yerine getireceklerine şüphemiz yok.” diye konuştu.

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, ABD’nin New York Times gazetesine, kendisi başkan olduğu takdirde Baltık ülkelerini olası Rus saldırısına karşı savunacağına emin olmadığını söylemişti.


Yorumlar