Litvanya Dışişleri Bakanı Türkiye'ye gelecek

- Linkevicius, yarın Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüşecek - Litvanya Dışişleri Bakanlığı: - "Bakan Linkevicius, 15 Temmuz’dan sonra AB ve NATO ülkeleri arasında Türkiye’yi ziyaret edecek ilk dışişleri bakanı olacak"

Google Haberlere Abone ol
Litvanya Dışişleri Bakanı Türkiye'ye gelecek

VİLNİUS (AA) - Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi dolayısıyla Ankara'ya resmi ziyarette bulunacak.

Litvanya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Linkevicius'un yarın Ankara'ya gideceği bildirildi.

Linkevicius'un, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşeceği ifade edilen açıklamada, bakanların görüşmesinde iki ülke arasındaki işbirliği, Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkileri, Varşova’da gerçekleşen NATO Zirvesi, Rusya ile ilişkiler, Ukrayna’daki durum, Suriye ve gündemdeki diğer uluslararası konuların ele alınacağı kaydedildi.

Açıklamada, "Linkevicius, 15 Temmuz’dan sonra AB ve NATO ülkeleri arasında Türkiye’yi ziyaret edecek ilk dışişleri bakanı olacak." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, Litvanyalı Bakan'ın, Ankara ziyareti kapsamında darbe girişimi sırasında ağır hasar gören TBMM binasını da ziyaret edeceği aktarıldı.

Linkevicius, daha önce Türkiye’nin Vilnius Büyükelçisi Aydan Yamancan ile görüşerek darbe girişimi şiddetle kınadığını ve Türkiye’yi kararlı biçimde desteklediğini söylemişti.

Yorumlar