Libya'daki askeri müdahaleye tepkiler

- Tunus ve Libya STK'ları Libya'ya yabancı askeri müdahalenin bölgeye tehlikeli yansımalarının olacağı konusunda uyarıda bulundu

Google Haberlere Abone ol
Libya'daki askeri müdahaleye tepkiler

TUNUS (AA) - Tunus ve Libya'lı STK'lar Libya'ya askeri müdahalenin tüm bölgeye tehlikeli yansımalarının olacağı konusunda uyarıda bulundu.

Tunus'tan "Direniş Kimliği Cemiyeti" ve "Libya Kentleri ve Kabileleri Yüksek Konseyi" adlı sivil toplum kuruluşları Tunus'un başkentinde düzenledikleri panelde Libya'ya yabancı müdahalesinin olumsuz etkilerini tartıştı.

Panelde konuşan Direniş Kimliği Cemiyeti Başkanı Şemsettin Ruveysi terörle mücadele izlenimi verilen askeri müdahaleyle Libya milli servetinin talan edilmesinin hedeflendiğini söyledi.

AA muhabirine konuşan Ruveysi, "ABD'nin Libya'ya düzenlediği askeri operasyonların Tunus'ta siyasi, ekonomik ve güvenlik açısından ağır yansımaları olacaktır." dedi.

Ruveysi, Libya'da terör örgütü DAEŞ saflarında savaşan çok sayıda Tunuslu bulunduğunu, bunların sivil kıyafetlerle sınırdan ülkeye girme ihtimali bulunduğunu hatırlattı.

Batının Irak, Suriye ve Libya'da terörle mücadele etmediğini belirten Ruveysi "Batı çok sayıda programa sahip. Bunlar arasında en belirgin olanı Amerikan Deniz Piyadeleri Birlikleri'nin Kuzey Afrika'da yayılmasını sağlamak." şeklinde konuştu.

Libya Kentleri ve Kabileleri Yüksek Konseyi altındaki Fizan Kabileleri Konseyi Başkanı Ali Misbah Ebu Sibiha da Libya topraklarında herhangi bir yabancı varlığı kabul etmediklerini Amerikalılar olmaksızın kendi başlarına Sirte'deki teröristleri yok edebileceklerini vurguladı.

Ağustos başlarında Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanı Faiz Sirac, ABD'nin belirli bir zaman diliminde Sirte'deki DAEŞ mevzilerine hava saldırıları düzenleyeceğini açıklamıştı.

Yorumlar