"Libya'da Barış İnşası" fonu

- BM Libya Özel Temsilcisi Kobler: - "UMH, Başkanlık Konseyi çatısı altında Libya'nın birliğinin desteklenmesi gereklidir. Böylelikle gerçek ulusal uzlaşı sağlanmış olur"

Google Haberlere Abone ol
"Libya'da Barış İnşası" fonu

TUNUS (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Martin Kobler, terör örgütü DAEŞ'in Libya'ya yerleşmesi konusunda uyararak, bu ülkede siyasi ve ekonomik programların yürütülmesi için mali fon oluşturulması gerektiğini belirtti.

BM Libya Destek Misyonu (UNSMIL) tarafından başkent Tunus'ta gerçekleştirilen "Libya'da uzlaşının sağlanması için bulunan seçenekler" konulu hazırlık toplantısında konuşan Kobler, DAEŞ'in bu ülkeye yerleşmesi ve başarı elde etmesi konusunda uyardı.

Ülkede siyasi ve ekonomik programların uygulanması için "Libya'da Barış İnşası" adı altında bir fon kurulması gerektiğini söyleyen Kobler, "Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), Başkanlık Konseyi çatısı altında Libya'nın birliğinin desteklenmesi gereklidir. Böylelikle gerçek ulusal uzlaşı sağlanmış olur." ifadelerini kullandı.

Libya'da UMH'ye bağlı birlikler, yaklaşık üç ay önce başlatılan askeri operasyon kapsamında Ocak 2015'ten bu yana başta DAEŞ'in kontrolündeki Sirte kenti olmak üzere ülkenin kuzey bölgelerinde de terör örgütüyle mücadele ediyor.

El-Bunyan el-Mersus (Kenetlenmiş Yapı) güçlerinin, son günlerde Sirte'de terör örgütü DAEŞ'e karşı büyük ilerleme kaydettiği, birçok hassas noktanın ele geçirildiği belirtiliyor.

Yorumlar