Libya'da 7 Mısırlı alıkonuldu

KAHİRE (AA) - Mısır Dışişleri Bakanlığı, 7 Mısırlının Libya'da alıkonulduğunu belirtti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Libya'nın Mısrata kentinde 7 Mısır...

Google Haberlere Abone ol
Libya'da 7 Mısırlı alıkonuldu

KAHİRE (AA) - Mısır Dışişleri Bakanlığı, 7 Mısırlının Libya'da alıkonulduğunu belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Libya'nın Mısrata kentinde 7 Mısır vatandaşının alıkonulduğu ifade edilerek, "Mısrata'nın El-Kerrarim noktasında alıkonulan, Mısır'ın Minya kentinden 7 vatandaşın durumu yakından takip ediliyor" ifadesi kullanıldı.

Libya'da Mısır'ın diplomatik temsilciliğinin bulunmadığına ve bunun benzer durumlarda işleyişi daha da zorlaştırdığına dikkat çekilen açıklamada, 2011 yılından bu yana güvenlik zafiyetinin yaşandığı bu ülkeye Mısırlıların seyahat yapmaması uyarısında bulunuldu.

Mısır vatandaşlarının ne kadar süredir ve kimler tarafından alıkonulduğuna dair ayrıntılı bilginin verilmediği açıklamada, bakanlığın 7 kişinin serbest bırakılması için Libyalı ilgililerle temas halinde olduğu kaydedildi.

Minya Valisi Tarık Nasr da mağdur aileleri ziyaret ederek moral verdi. Nasr, ailelere, alıkonulan yakınları için Mısır yönetiminin elinden gelen çabayı göstereceğini söyledi.

Bu arada, Libya'da 7 kişiden birinin kardeşi olan Nuhas Berakat da kardeşinin 38 günden bu yana Libya'da alıkonulduğunu ifade etti.

Libya tarafından ise konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

Yorumlar