Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Trablus'taki hükümet binasına taşınması

- Dışişleri Bakanlığı: - "Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin geçici olarak çalışmalarını yürüttüğü Ebu Sitte Deniz üssünden çıkarak, Trablus'taki hükümet binasına taşınmasından memnuniyet duyuyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Trablus'taki hükümet binasına taşınması

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin, geçici olarak çalışmalarını yürüttüğü Ebu Sitte Deniz üssünden çıkarak, Trablus'taki hükumet binasına taşınmasından memnuniyet duyduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin söz konusu taşınma faaliyeti, Libya Siyasi Anlaşması'nın uygulanmasında önemli bir aşama olarak değerlendirildi.

"Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin geçici olarak çalışmalarını yürüttüğü Ebu Sitte Deniz üssünden çıkarak, Trablus'taki Hükümet binasına taşınmasından memnuniyet duyuyoruz" ifadelerine yer verilen açıklamada, Türkiye'nin, Libya Siyasi Anlaşması zemininde, barış ve uzlaşı yönünde atılacak adımlara katkısının devam edeceği belirtildi.

Açıklamada, Türkiye'nin, Libya'nın toprak bütünlüğü ve ulusal birliğini güçlü biçimde desteklemeyi sürdüreceği kaydedildi.

Yorumlar