Libya heyeti Topbaş'ı ziyaret etti

- Libya Yerel Yönetim Bakanı Abdülcelil ve beraberindeki heyet, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'ı ziyaret etti - Topbaş: - "Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminde ortaya koyduğu vizyon İstanbul'u geliştirdi. Onun çizdiği güzergahta yolumuza devam ediyoruz. İstanbul dünyadaki 124 ülkeden büyük. Ekonomi olarak da 117 ülkeden büyük" - "Türkiye'nin 15 Temmuz'da profesyonel bir terörist hareketine hedef oldu. Milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına cevap vererek tankların, silahların ve uçakların önüne atlayarak bu kanlı girişimi önledi"

Google Haberlere Abone ol
Libya heyeti Topbaş'ı ziyaret etti

İSTANBUL (AA) - Libya Yerel Yönetim Bakanı Badad Kansu Mesut Abdülcelil ve beraberindeki heyet, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı ziyaret etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Başkan Topbaş, Bakan Badad Kansu Mesut Abdülcelil ve beraberindeki heyeti Sait Halim Paşa Yalısı'nda ağırladı.

Toplantıda İstanbul'un belediyecilikte vardığı noktayı aktaran Topbaş, "Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminde ortaya koyduğu vizyon İstanbul'u geliştirdi. Onun yol haritası ve projeleri bu kenti geliştirdi ve bizler de onun çizdiği güzergahta yolumuza devam ediyoruz. İstanbul dünyadaki 124 ülkeden büyük. Ekonomi olarak da 117 ülkeden büyük." değerlendirmesini yaptı.

Konuşmasında Libya ile Türkiye arasında tarihin derinliklerine dayanan bir dostluk olduğunu da vurgulayan Topbaş, “Sizler ve bizler kadim bir medeniyete sahibiz. Hem inanç hem de tarihi bir derinliğe sahip geçmişimiz var. Belediyenizle ve bakanlığınızla her zaman bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmaya hazırız. Dünyadaki pek çok belediyeden ileride olduğumuzu, teknolojiyi iyi kullandığımızı açık bir şekilde ifade etmek isterim. Tecrübelerimiz dostlarımız için cömertçe açacağımız değerlerdir.” dedi.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da profesyonel bir terörist hareketine hedef olduğunu hatırlatan Topbaş, şöyle devam etti:

"Milletimiz darbe girişiminin olduğu gece Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına cevap vererek imanı ve yüreğiyle tankların, silahların ve uçakların önüne atladı. Tüm dünya insanlarına halka rağmen hiçbir gücün söz sahibi olamayacağını gösterdi. Halkımız FETÖ'nün kanlı darbe girişiminin sonuçlarını el ele vererek ortadan kaldırdı ve Türkiye normale dönebildi."

Dün açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı İstanbul'un boğazdaki üçüncü köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne de değinen Topbaş, şunları söyledi:

"Dünyada bazı özellikleriyle önde gelen 3. köprümüzün açılışını yaptık. 3 yılda bitirilen, 2,5 milyar dolarlık bir yatırım ve 272 kilometrelik yollarıyla da büyük bir sistem devreye girmiş oldu. Yine büyük ölçekte bitmek üzere olan projelerimiz var."

- "Türk kardeşlerimizin desteğini her zaman arkamızda hissettik"

Bakan Badad Kansu Mesut Abdülcelil ise Türk halkının 15 Temmuz zaferini tebrik etmek istediğini belirterek, "Türk halkı dünyayı şaşkına uğrattı. Tanklar ve uçaklar önünde birçok kişi şehit oldu. Dünyaya liderleriyle olan birlikteliklerini gösterdiler." ifadelerini kullandı.

"Türk kardeşlerimizin desteğini her zaman aramızda hissettik, bunun için Türk halkına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ediyorum." diyen Abdülcelil, Türkiye'nin kalkınmada gösterdiği başarıyı da yakından takip ettiklerini vurguladı.

Yorumlar