"Lexus Tasarım Ödülleri" başvuruları başladı

İSTANBUL (AA) - "Lexus Tasarım Ödülleri" 2017 yılı başvuruları başladı. Lexus tarafından yapılan açıklamaya göre, "Lexus Tasarım Ödülleri" yarışması bu yıl...

Google Haberlere Abone ol
"Lexus Tasarım Ödülleri" başvuruları başladı

İSTANBUL (AA) - "Lexus Tasarım Ödülleri" 2017 yılı başvuruları başladı.

Lexus tarafından yapılan açıklamaya göre, "Lexus Tasarım Ödülleri" yarışması bu yıl beşinci kez gerçekleştirilecek.

Her yıl farklı bir felsefenin hakim olduğu "Lexus Tasarım Ödülleri" yarışmasında, 2017 yılı için tema “Yet” olarak belirlendi. Lexus’un ürün felsefesinin de temelini oluşturan “Yet” anlayışı ile zıtlıkların bir araya geldiğinde oluşturulan uyum anlatılıyor.

Lexus “Yet” felsefesi ile ilk bakışta uyumsuz olarak algılanan farlılıkları birleştirerek bir sinerji oluşturuyor ve hayranlık uyandıran yeni olanakların ortaya çıkarılmasına imkân sağlıyor. Bu felsefe, geleceğin mobilitesini şekillendirecek tasarım ve teknolojinin vizyoner sınırlarını keşfetmek için Lexus’a ilham veriyor.

Verilen bilgiye göre, başvurular için katılımcılardan özünde temayı anlatan, yenilikçi ve orijinal tasarımlar bekleniyor. Gönderilen tasarımlardan, 2017 "Lexus Tasarım Ödülleri" için 12 kişi finalist olarak belirlenecek ve Milano Tasarım Haftası’ndan önce çalışmalar sergilenecek. 12 finalistten 4 kişiye ise dünyaca tanınmış tasarımcıların rehberliğinde prototiplerini geliştirme desteği verilecek.

Her bir prototip için 3 milyon yen maksimum bütçe ayrılacak. Milano Tasarım Haftası’nda bu dört finalistin kendi tasarımlarıyla oluşturulan prototipler özel bir alanda sergilenecek.Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda bu dört prototipten birisi büyük ödülün sahibi olacak. "Lexus Tasarım Ödülleri" için başvurular 16 Ekim tarihine kadar devam edecek ve "LexusDesignAward.com" adresinden başvuru gerçekleştirilebilecek. 2017’nin başında ise 12 finalist açıklanacak.


Yorumlar