Lexus, Paris Motorshow'da

İSTANBUL (AA) - Lexus, Paris Motorshow'da yeni UX Concept'i tanıtacak. Lexus açıklamasına göre, şirket, lüks markanın yeni kompakt crossover konsept aracı UX...

Google Haberlere Abone ol
Lexus, Paris Motorshow'da

İSTANBUL (AA) - Lexus, Paris Motorshow'da yeni UX Concept'i tanıtacak.

Lexus açıklamasına göre, şirket, lüks markanın yeni kompakt crossover konsept aracı UX Concept'in dünya prömiyerini Paris Motorshow'da gerçekleştirecek. Araç, Lexus'un gelecekteki kompakt SUV vizyonunu da ortaya koyacak.

UX Concept, üç boyutlu ekran teknolojisi sunarken, sürücü göstergelerinin önünde yer alan hologram şeklindeki ekran da görselliği artırarak araçla ilgili bilgilerin daha iyi görünebilmesini sağlıyor.

Lexus'un Paris'te sergileyeceği modeller arasında, yeni IS, Lexus NX Sport Edition ve coupe modeli LC de yer alıyor.


- Lexus IS'nin satışı 1 milyonu aştı


Lexus, sportif sedan modeli IS ile tüm dünyada 1 milyonluk satışa ulaştı. Avrupa pazarı için tasarlanan ilk Lexus olma özelliğini taşıyan IS, büyük bir satış başarısı yakalayarak kalitesini kanıtladı. Şu anda Avrupa pazarında satılan her 5 Lexus'dan birini IS modeli temsil ediyor.

Ürün gamında hibrit motor seçeneğini de sunan IS, aynı zamanda 2.0 litre turbo motorlu versiyonuyla hem yakıt ekonomisi hem de yüksek güç sağlıyor. 245 HP ve 350 Nm tork üreten IS, performanslı sürüşlere de en iyi şekilde yanıt veriyor. Arkadan itişli sürüşe sahip IS, hem konfor hem de performans beklentilerini karşılıyor.

Türkiye'de de satışa sunulan Lexus IS'e, 65 bin 675 avrodan başlayan fiyatlarla ulaşılabiliyor. Markanın dünya çapındaki çekirdek modellerinden biri olan IS, şu anda 70'den fazla ülkede satılıyor ve her ay 6 binden fazla satış adedine ulaşıyor.

Yorumlar