Lavrov, Müstakbel Hareketi lideri Hariri ile görüştü

- Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: - "ABD, kendi içinde yaşadığı görüş ayrılıkları nedeniyle bizimle yaptığı (Suriye konusundaki) anlaşmanın şartlarını yerine getirebilecek durumda değildi"

Google Haberlere Abone ol
Lavrov, Müstakbel Hareketi lideri Hariri ile görüştü

MOSKOVA (AA) - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin, "kendi içinde yaşadığı görüş ayrılıkları nedeniyle Suriye'de çatışmaların durdurulması anlaşmasının şartlarını yerine getirebilecek durumda olmadığını" söyledi.

Lavrov, Moskova'da, Lübnan'daki Müstakbel Hareketi lideri Saad Hariri ile bir araya geldi.

Görüşmenin basına açık kısmında konuşan Lavrov, Washington yönetiminde başından beri Suriye anlaşmalarını istemeyenlerin bulunduğunu savunarak, "Suriye'de politik çözüme karşı olan ve açıkça askeri senaryolar kuranlar maalesef dün başarılı oldular. ABD kendi içinde yaşadığı bu görüş ayrılıkları nedeniyle bizimle yaptığı anlaşmanın şartlarını yerine getirebilecek durumda değildi." dedi.

ABD'nin sadece "ılımlı muhaliflerin" terörist gruplardan ayrışması değil, Halep'e insani yardım ulaştırılması için Kastillo yolunun açılması taahhüdünü de yerine getiremediği öne süren Lavrov, bu durumun çok üzücü olduğunu ancak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararının uygulanması için çaba sarfetmeye devam edeceklerini belirtti.

Müstakbel Hareketi lideri Hariri, Suriye krizinin ancak ABD, Rusya ve bölge ülkelerini katılımıyla ortak çaba gösterilerek çözülebileceğini söyledi.

Hariri, sorunun askeri yollardan çözülmesine yönelik senaryoların bölge ülkeleri ve Lübnan halkı için kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Yorumlar