Lavrov ile Tillerson, Viyana'da bir araya geldi

- Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un görüşmesinde Kuzey Kore ve Suriye konuları ele alındı

Google Haberlere Abone ol
Lavrov ile Tillerson, Viyana'da bir araya geldi

MOSKOVA (AA) - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, ABD’li mevkidaşı Rex Tillerson ile bir araya geldiği görüşmede, ABD’de faaliyet gösteren Rus diplomatlar ve Rus medyasının durumu, Kuzey Kore ve Suriye konularının ele alındığı bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Lavrov ile Tillerson’un, Avusturya'nın başkenti Viyana’da düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 24. Bakanlar Konseyi Toplantısı kapsamında bir araya geldikleri belirtildi.

Lavrov’un, Kore Yarımadası'ndaki gerginliği gündeme getirdiği kaydedilen açıklamada, "Rus Dışişleri Bakanı, ABD'nin Kore Yarımadası bölgesindeki adımlarından kaynaklanan gerginliğin ve agresif söylemlerdeki tırmanışın kabul edilemez olduğunu vurguladı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Lavrov’un, Kore Yarımadası'ndaki sorunun yalnızca diplomatik yollarla çözülmesi için yeni çalışmalar yapılması yönünde Tillerson’a çağrıda bulunduğu vurgulandı.

Tarafların, Suriye'deki iç savaşı sonlandırmak için atılması gereken ilave adımları da ele aldığı belirtilen açıklamada, "Taraflar, Cenevre müzakereleri ve Soçi'de düzenlenmesi planlanan Ulusal Diyalog Kongresi de dahil olmak üzere Suriye’deki tüm siyasi güçleri içeren sürdürülebilir bir müzakere süreci kurulmasının önemine işaret etti." değerlendirmesinde bulunuldu.

Lavrov’un, görüşmede ayrıca ABD'deki Rus diplomatları ve medyası unsurlarına yönelik baskının da kabul edilmezliğine dikkati çektiği bildirildi.

Yorumlar