Lavanta bahçelerinde bayram yoğunluğu

- Burdur'daki lavanta bahçelerinde Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor - Turlara katılanlar lavanta hakkında bilgi alarak Burdur Gölü manzaralı lavanta bahçelerinde fotoğraf çektiriyor

Google Haberlere Abone ol
Lavanta bahçelerinde bayram yoğunluğu

BURDUR (AA) - Burdur'da son yıllarda sayısı artan lavanta bahçelerinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor.

Burdur Belediyesince hazırlanan programla Lisinia Doğa Merkezi'ne düzenlenen ücretsiz turlara katılanlar, burada hem lavanta hakkında bilgi alıyor hem de lavantalar arasında fotoğraf çektiriyor.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram dolayısıyla kent sakinlerinin farklı bir etkinliğe katılması için ücretsiz turlar düzenlediklerini belirtti.

Burdur Gölü kıyısındaki lavanta bahçelerinde vatandaşların güzel bir gün geçirmelerini amaçladıklarını dile getiren Ercengiz, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımız bayram ziyaretlerinin ardından düzenlediğimiz bu turlara katılarak Lisinia Doğa Merkezi'nde yaban hayatı hakkında bilgi alıp, Burdur Gölü manzarasında lavanta bahçelerinde gezme fırsatı yakalayabilecek. Gölümüzün dörtte birini kaybettik. Göreve geldiğimizden bu yana Burdur Gölü'ne dikkati çekmek için çalışıyoruz. Doğal güzelliğimizin yitip gitmemesi için de her koşulda vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz."

Ercengiz, turların bayram sonuna kadar devam edeceğini aktardı.

Turlara katılan Cansu Sümen ise lavantalar arasında fotoğraf çektirmenin oldukça keyifli olduğunu ve bayramda böyle bir etkinliğe katıldığı için mutlu olduğunu kaydetti.

Yorumlar