KYK'dan miting açıklaması

- "Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün, mitinglere katılmayan personelden 'katılmama gerekçesi ve mazeretini bildirmesinin' istendiğine dair yazılı bir talimatı olmamıştır. Ayrıca Genel Müdürlüğümüzün mitinge katılmayan personel ile ilgili bir tahkikatı da kesinlikle söz konusu değildir" - "Kurumumuz yönetici ve personeli, demokrasi nöbetlerine ve 7 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne kendi hür iradeleriyle katılmıştır"

Google Haberlere Abone ol
KYK'dan miting açıklaması

ANKARA (AA) - Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü'nden, demokrasi mitinglerine katılmayan personelden "katılmama gerekçesi ve mazeretini bildirmesinin" istendiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Kurumdan yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında "Nöbete neden katılmadın sorgusu" başlıklı haberler yayınlandığı hatırlatıldı.

Söz konusu haberde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde 7 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingleri ile ilgili olarak "Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından il müdürlüklerine, mitinglere katılmayan personelin mazeretinin sorulması talimatını içeren bir faks gönderildiği iddiasının yer aldığına işaret edildi.

"Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nün, mitinglere katılmayan personelden 'katılmama gerekçesi ve mazeretini bildirmesinin' istendiğine dair yazılı bir talimatı olmamıştır. Ayrıca Genel Müdürlüğümüzün mitinge katılmayan personelle ilgili bir tahkikatı da kesinlikle söz konusu değildir." ifadesine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kurumumuz yönetici ve personeli, 15 Temmuz akşamı Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ülkemize yönelik gerçekleştirdiği darbe girişimine milletimizle birlikte en sert tepkiyi göstermiş olup vatanın bölünmez bütünlüğü, demokrasi ve hukukun bir gereği olarak yurdumuzun dört bir tarafında düzenlenen demokrasi nöbetlerine ve 7 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne kendi hür iradeleriyle katılmıştır.

Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, toplumumuzun bütün kesimlerinin hiçbir siyasi düşünce ve inanç ayrımı gözetmeksizin tarihi bir duruş gösterdiği Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne, kurumumuz yönetici ve personelinin katılımının gerçek dışı ve maksatlı ifadelerle sorgulanmasını, hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."



Yorumlar