KYK Gaziantep Bölge Müdürlüğündeki usulsüzlük iddiası

- Yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda yakalanan ve bu sabah adliyeye sevk edilen, aralarında iş adamları ve KYK yöneticilerinin de bulunduğu biri kadın 7 kişi nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı

Google Haberlere Abone ol
KYK Gaziantep Bölge Müdürlüğündeki usulsüzlük iddiası

GAZİANTEP (AA) - Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Gaziantep Bölge Müdürlüğünde, yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla adliyeye sevk edilen aralarında iş adamları ve KYK yöneticilerinin de bulunduğu 7 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, KYK Gaziantep Bölge Müdürlüğünde bazı kişilerin yolsuzluk yaptığı ve ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra bu sabah adliyeye sevk edilen Edecan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selim E, Erol U, Uğur Ç, Ali Fuat T, Aydın U, Neşe C, ve Erkan Ö'nün sorgusu tamamlandı.

İhaleye fesat karıştırmak ve kamu kurumunu dolandırdıkları iddiasıyla nöbetçi mahkemeye çıkarılan 7 zanlı, adli kontrol kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Gaziantep'te 11 Haziran'da, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince KYK Gaziantep Bölge Müdürlüğünde yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında kent merkezi ve Ankara'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 8 kişi gözaltına alınmıştı. KYK Bölge Müdürü Ahmet T, emniyetteki ifadesinin ardından serbest kalmıştı.

Yorumlar