Kuzey Kore’nin balistik füze denemesi

- Beyaz Saray, bugün üç balistik füze denemesinde bulunan Pyongyang yönetimini kınadı

Google Haberlere Abone ol
Kuzey Kore’nin balistik füze denemesi

WASHINGTON (AA) - ABD yönetimi, bugün sabah erken saatlerde üç balistik füze denemesinde bulunan Kuzey Kore’yi kınadı.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında bir soruya verdiği yanıtta Pyongyang’ın eylemini “güçlü şekilde kınadıklarını” belirtti.

Kuzey Kore’nin eyleminin, balistik füze teknolojisi denemesini yasaklayan Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ettiğini dile getiren Earnest, “Bu provokasyon yalnızca uluslararası toplumun Kuzey Kore’nin yasaklanmış eylemlerine karşı koymaya yönelik kararlılığını artırıyor.” ifadesini kullandı.

Earnest, Kuzey Kore’nin daha önce hiç olmadığı kadar yalnızlaştırıldığına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Uluslararası toplum da hiç olmadığı kadar birleşmiş durumda. Ümit ediyorum ki bu Kuzey Kore’nin uluslararası toplumun gölgesinden kurtulmak ve uluslararası topluma yeniden katılmak için stratejik karar vermesine yol açar.”

Earnest, Kuzey Kore’nin her şeyden önce provokasyonlarını sona erdireceğine ve BM Güvenlik Konseyi kararlarına uyacağına dair taahhütte bulunması gerektiğini söyledi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Kuzey Kore tarafından Hwangju bölgesinden fırlatılan üç balistik füzenin yaklaşık 600 kilometre yol katettikten sonra Kore Yarımadası'nın doğusundaki sulara düştüğü belirtilmişti.

Yorumlar