Kuzey Kore'den İngiltere'ye tepki

- Pyongyang yönetimi, Londra'nın Kore Yarımadası'nda düzenlenecek tatbikata katılmasını istemiyor

Google Haberlere Abone ol
Kuzey Kore'den İngiltere'ye tepki

PYONGYANG (AA) - Kuzey Kore, Güney Kore'de gelecek ay düzenlenecek askeri tatbikata katılacağını açıklayan İngiltere'ye tepki gösterdi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden Pak Yun Sik, Güney Kore ve ABD'nin kasım ayı başında düzenleyeceği ortak askeri tatbikata katılacağını açıklayan İngiltere'den söz konusu tatbikata katılmamasını istedi.

Pak, "Güney Kore ve ABD, söz konusu askeri tatbikatın askeri tesislerimize ve komuta yapımıza saldırı amacı taşıdığını açıkça söyledi." ifadesini kullandı.

Dışişleri yetkilisi Pak, İngiltere'nin de Kuzey Kore'ye karşı yeni bir savaş hamlesinde olan ABD ve Güney Kore güçlerine katılarak "düşmanca bir davranışta" bulunduğu bildirdi.

Güney Kore ve ABD mart ayında, Kore yarımadasındaki bugüne kadarki en geniş katılımlı askeri tatbikatı düzenlemiş ve iki ülkenin her yıl düzenlediği ortak tatbikata katılan asker sayısı önceki dönemlere göre iki kat artmıştı. Nisan ayının sonuna kadar süren tatbikatta 300 bini Güney Kore, 15 bini ABD'den toplam 315 bin asker yer almıştı. Bu yıl "Operasyon Planı (OPLAN) 5015" olarak adlandırılan tatbikat, Kuzey Kore'nin olası saldırılarını etkisiz hale getirme stratejileri içermişti.

Yorumlar