Kuzey Kore lideri Kim sınırı ilk kez geçiyor

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile Kuzey Kore lideri Kim Jong Un yarın Panmunjom sınır köyünde bir araya gelecek.

Google Haberlere Abone ol
Kuzey Kore lideri Kim sınırı ilk kez geçiyor

Resmi olarak hala 'savaş' durumunda sayılan Kuzey Kore ve Güney Kore'nin liderleri, yarın sabah yerel saatle 9.30'da (Türkiye saatiyle gece yarısı) bir araya geliyor. Görüşmenin yerinin belli olmasını uluslararası haber ajansları 'son dakika' olarak servis etti.

Kuzey ve Güney Kore liderlerinin tarihi randevusu, yerel saatle yarın sabah 1953 Kore Ateşkes Anlaşmasının imzalandığı Kuzey ve Güney Kore arasındaki fiili sınır köyü Panmunjom sınırında gerçekleşecek. Kim Jong-un, savaşın fiilen sona erdiği 1953 yılından bu yana sınırı geçen ilk Kuzey Kore lideri olacak.

'Savaşa Hayır' kutlaması

Buluşmanın detaylarının belli olmasıyla savaş karşıtı Koreliler sokaklara döküldü. "Savaşa Hayır" pankartları taşıyan göstericiler, kutlama yapıyor. Taşınan pankartlardan birinde Kim ve Moon el ele görünüyor.

Trump da işaret etti

Beyaz Saray'da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la ortak basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Donald Trump, bir-iki ay içinde görüşmeye hazırlandığı Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile ilgili övgü dolu açıklamalar yaptı.

Kim Jong Un'u 'çok açık', 'çok onurlu' diye niteleyerek öven Trump, Kuzey Kore liderinin aralarında planlanan zirvenin mümkün olduğu kadar çabuk gerçekleşmesini istediğini ifade etti.

Kim’in, Moon’un ardından Haziran ayına kadar da ABD Başkanı Trump ile bir araya gelmesi planlanıyor.

Yorumlar