Kuyuya düşen yavru domuz kurtarıldı

- Afyonkarahisar'da artezyen kuyusuna düşen yavru domuz, AKUT ekibinin yaklaşık 1 saat süren çalışmasıyla kurtarıldı

Google Haberlere Abone ol
Kuyuya düşen yavru domuz kurtarıldı

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da içi boş artezyen kuyusuna düşen yavru domuz, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekibince kurtarıldı.

Merkeze bağlı Erkmen beldesinde oturan Celal Kanlı, evinin bahçesindeki dökülen yaprakları topladığı sırada, 4 metre derinliğindeki içi boş artezyen kuyusundan domuz sesi geldiğini duydu.

Eğilip baktığında kuyu içinde yavru domuz olduğunu fark eden Kanlı, durumu belediyeye bildirdi. Eve gelen ekibin çabalarına karşın çıkarılamayan yavru domuz için AKUT'tan yardım istendi.

İhbar üzerine kısa sürede adrese gelen AKUT ekibi, iple kuyuya indi. Bir çuval içine konulan yavru domuz, daha sonra yukarı çıkarıldı. Yaklaşık 1 saat süren çalışma sonucunda kurtarılan yavru domuz, doğaya bırakıldı.

AKUT operasyon lideri Mithat Şener, gazetecilere yaptığı açıklamada, yavru domuzun su kuyusuna düştüğü bilgisi üzerine kısa sürede olay yerine gelerek durumu kontrol ettiklerini söyledi.

Öncelikli olarak iple 4 metrelik çukura indiklerini belirten Şener, "Hayvan aşağıda duvarın alt kısmında kendisine bir barınak yapmıştı ve oraya saklanıyordu. Ekip arkadaşımızla ikili bir sıkıştırma yaparak hayvanı bulunduğu yerden çıkardık ve kement yaparak yakaladık. Daha sonra, kendisine zarar vermemesi için hayvanı çuval içerisine koyup yukarı çıkardık. Bu şekilde operasyonu sonlandırdık." diye konuştu.

Yorumlar