Kuvvet komutanlıklarında general ve amiral atamaları

- Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarında görevli 15 general ve 2 amiralin atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Google Haberlere Abone ol
Kuvvet komutanlıklarında general ve amiral atamaları

ANKARA(AA) - Kuvvet komutanlıklarındaki 15 general ve 2 amiral yeni görev yerlerine atandı.

Milli Savunma Bakanlığının Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli 15 general ve 2 amirale yönelik atama kararı Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Tümgeneral Sinan Yayla, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Komutanı oldu. Daha önce korgeneral rütbesindeki subayların yürüttüğü bu göreve Tümgeneral Yayla getirildi.

Harp Akademileri Komutanı ise Tümgeneral Rafet Sevinç Şaşmaz oldu. Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) görev süresi bir yıl uzatıldıktan sonra Harp Akademileri Komutanlığına atanan Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver, emekliliğini istemişti. Şanver'in yerine Harp Akademileri'nin yeni komutanı Tümgeneral Şaşmaz oldu.

Tümgeneral Mehmet Göktan 1. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı, Tümgeneral Kemal Başak ise 3. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı olarak atandı.

Milli Savunma Bakanlığı Asal Daire Başkanı Tuğgeneral Celalettin Bacanlı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanı Tuğgeneral Mustafa Gönel, 52'nci Taktik Zırhlı Tümen Komutanı ise Tuğgeneral Kazım Dalkıran oldu.

- Acartürk'e önemli görev

Genelkurmay 2. İstihbarat Analiz ve Değerlendirme Başkanlığına ise Tuğgeneral İdris Acartürk atandı. Kamuoyunda "Askeri casusluk" olarak bilinen davada ceza alan Acartürk, yeniden yargılanmasının ardından beraat etmiş, temmuz ayının sonunda yapılan Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında tuğgeneralliğe terfi etmişti.

Tuğgeneral Mehmet Hakan Akyol Kara Kuvvetleri EDOK Komutanlığı Eğitim Tümen Komutanlığına, Tuğgeneral Saffet Akçin 95'inci Zırhlı Tugay Komutanlığına, Tuğgeneral Adem Haydar Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak ve NATO Güvenlik Yatırımları Daire Başkanlığına getirildi.

- Aksaz'a yeni komutan

Tuğamiral Ali Çekiç ise Aksaz Deniz Üs Komutanı oldu. Tuğamiral Cemalettin Bozdağ Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığına atandı. Balyoz davasında ceza alan Bozdağ, daha sonra yeniden yargılanmasının ardından beraat etmiş, temmuz ayındaki şura toplantısında tuğamiralliğe yükselmişti.

8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral İbrahim Dülger Hava Kuvvetleri Komutanlığı Proje Yönetimi Daire Başkanlığına getirilirken bu görevi yürüten Tuğgeneral Kadircan Kottaş ise 8. Ana Jet Üs Komutanı oldu.

Tuğgeneral İhsan Özdamar 3. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığına atanırken Tuğgeneral Cemal Balıkçı Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sistemler Daire Başkanlığına getirildi. Balıkçı, astsubaylıktan subaylığa geçiş yapmış, temmuz ayındaki şura kararları kapsamında generalliğe terfi etmişti.

Yorumlar