Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

- Yemenli taraflar arasında "mini oturum" düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

KUVEYT (AA) - Yemen'deki krize çözüm bulmak için Kuveyt'te devam eden barış görüşmelerinde taraflar arasında "mini oturum" düzenlendiği bildirildi.

Heyetlere yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, müzakerelerin sekizinci gününde Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed öncülüğünde hükümet heyeti ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarını temsil eden heyet arasında "mini bir oturum" düzenlendi.

Oturuma Yemen hükümetini temsil eden heyetin Başkanı Abdulmelik el-Mihlafi, Husiler ile Salih yanlılarını temsil eden heyetin Başkanı Muhammed Abdusselam ve her iki taraftan 3'er üyenin daha hazır bulunduğu kaydedildi.

Görüşmede çatışmaları sonlandıracak siyasi çözüm ve üzerinde anlaşmaya varılan 5 maddenin uygulanması konusu ele alındı.

BM Temsilcisi Şeyh Ahmed, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yayımladığı yazılı açıklamada, "Çatışmaları sonlandıracak kapsamlı siyasi bir çözüm bulunması ve Yemen halkının rahata ermesi için tarafların katılımıyla yapılan oturumun verimli geçtiğini" kaydetti.

Şeyh Ahmed Twitter hesabından yayımladığı açıklamada ise oturumun tarafların kapsamlı bir siyasi çözüm için bağlılıklarını ortaya koyduğu yapıcı ve olumlu bir atmosferde başladığını ifade etti.

Bu arada, heyetlere yakın kaynaklar, mini oturumun ardından her iki taraftan tüm üyelerin hazır bulunduğu genel bir oturumun düzenlendiğini belirtti.

Görüşmede, bir önceki oturumda ele alınan konuların yeniden değerlendirildiği, tüm katılımcıların, kapsamlı barışçıl çözüme destek verdiklerini ve ümitli kararlı olduklarını vurguladığı aktarıldı.

Öte yandan müzakerelerde gözlemci olarak bulunan 18 ülkenin büyükelçileri ile taraflar arasında ayrı ayrı görüşmeler yapıldığı bilgisi de verildi.

Yorumlar