Kuveytli milletvekiline hapis cezası

- Milletvekili Deşti, Suudi Arabistan ve Bahreyn yönetimlerine hakaret ettiği gerekçesiyle 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
Kuveytli milletvekiline hapis cezası

KUVEYT (AA) - Kuveytli milletvekili Abdulhamid Deşti'nin Suudi Arabistan ve Bahreyn yönetimlerine hakaret ettiği gerekçesiyle 14 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kuveyt Ceza Mahkemesi, Deşti'yi gıyabında 14 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme, Deşti'ye Suudi Arabistan yönetimine ilişkin sözlerinden dolayı 11 yıl 6 ay, Bahreyn hakkındaki ifadesi nedeniyle ise 3 yıl hapis cezası verdi.

Deşti'nin teslim olması veya yakalanması durumunda üst mahkemeye temyiz başvurusunda bulunabileceği belirtildi.

Kuveytli milletvekili, geçen yıl eylül ayında Twitter hesabında "Bahreyn halkı kazanacak ve işgalciler gidecek" şeklinde bir ifade kullanmış, şubat ayında da Suriye rejimini destekleyen bir televizyon kanalında isim vermeden Suudi Arabistan'ı kastederek "tekfirci Vahhabi fikrin evinde vurulması" çağrısında bulunmuştu.

Kuveyt parlamentosu, Suudi Arabistan ve Bahreyn yönetimlerinin tepkisine neden olan bu olayların ardından başsavcılığın talebi üzerine dokunulmazlığını kaldırmıştı.

Dokunulmazlığı kaldırılmadan önce ülkeden ayrılan Deşti, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek duruşmalara katılmamış, yargılaması gıyabında devam etmişti.

Yorumlar