Kuveyt Türk'ten "Aile Evi"ne 1,2 milyon liralık destek

- Kuveyt Türk Stratejiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Demir: - "Önümüzdeki yıllarda ihtiyaç sahibi kanserli çocuk ve ailelerinin tedavi sırasında hiçbir ücret ödemeksizin konaklayabilecekleri ikinci 'Aile Evi’nin temellerini atmayı amaçlıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Kuveyt Türk'ten "Aile Evi"ne 1,2 milyon liralık destek

İSTANBUL (AA) - Kuveyt Türk, Kanserli Çocuklara Umut Vakfının (KAÇUV) "Aile Evi" projesini desteklemek amacıyla, banka ve kredi kartlarından yapılan her işlemde müşterileri adına projeye 1 TL bağış yaparak, 4 yılda toplam 1 milyon 216 bin TL katkıda bulundu.

Kuveyt Türk Katılım Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, banka, 2013 yılında KAÇUV'un "Umuda Destek" projesi kapsamında inşa edilen "Aile Evi"ni hayata geçirmek amacıyla başlattığı kampanyaya destek olmaya devam ediyor.

Kuveyt Türk bu kapsamda, 23-30 Nisan 2016 tarihleri arasında "Altın Kart", "Sale Plus Kredi Kartı", "İhtiyaç Kart", "Business Kart", "Business Plus Kart", "Nakit Plus" ve "Palmiye Kartı" ile yapılan her işlemde, işlem adedi başına müşterileri adına KAÇUV'a 1 TL bağışta bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Stratejiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aslan Demir, proje kapsamında bu yıl "Aile Evi"ne aktarılmak üzere 496 bin TL bağış topladıklarını belirterek, "Kuveyt Türk olarak başlattığımız tüm sosyal sorumluluk projelerini sürdürülebilirlik ilkesinde devam ettiriyoruz." dedi.

Bu ilke ile yürüttükleri "Aile Evi" projesine 4 yıldır destek vererek, şimdiye kadar 1 milyon 216 bin TL bağış yaptıklarını aktaran Demir, "Önümüzdeki yıllarda ihtiyaç sahibi kanserli çocuk ve ailelerinin tedavi sırasında hiçbir ücret ödemeksizin konaklayabilecekleri ikinci 'Aile Evi’nin temellerini atmayı ve bu sayede daha fazla çocuğa ve ailesine tedavi süreçlerinde destek olabilmeyi amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Verilen bilgiye göre, "Aile Evi"nde kanser tedavisi için şehir dışından gelen ve maddi imkanı olmayan ailelerin tedavi süresince bakım, beslenme ve barınma gibi ihtiyaçları karşılanıyor. Ailelere ve çocuklara sosyal ve psikolojik destek de veriliyor. "Aile Evi"nden yararlanmaya ihtiyacı olan hastalar hastanelerden yönlendiriliyor. "Aile Evi"nden bugüne kadar 300'ü aşkın aile faydalandı.

Yorumlar