Kutsal topraklarda hac heyecanı

- Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Genel Müdürü Aygün: - "185 kişilik kafilemiz hariç, Türk hacı adaylarının kutsal topraklara ulaşımı tamamlandı. Kalan tek kafilemizin gelmesiyle 64 bin hacı adayımız, hac ibadetlerini yapacakları bölgeye gelmiş olacaklar" - "Kabe-i Muazzama ve Medine-i Münevvere'de ifa edilen ibadet ve yapılan dualar çok bereketlidir. Biz bu fırsatı değerlendirerek bütün şehitlerimiz ama özellikle 15 Temmuz, o ihanet şebekesinin giriştiği darbe girişimi sonucunda hayatlarını kaybeden, şehit düşen kardeşlerimizin ruhlarına hediye edilmek üzere hatm-i şerif okunma hususunda bir girişimde bulunduk" - "51 şehit yakınımız, kutsal topraklara gelecekler. Bunlar bizim için çok güzel oldu. Onların tamamı, başkanlığımız misafirleri ve burası için de Duyufur Rahman (Rahman'ın misafirleri) olarak geliyorlar"

Google Haberlere Abone ol
Kutsal topraklarda hac heyecanı

MEKKE (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Genel Müdürü Dr. Dursun Aygün, 185 kişilik bir kafile hariç, Türk hacı adaylarının kutsal topraklara ulaşımının tamamlandığını belirterek, "Kalan tek kafilemizin gelmesiyle 64 bin hacı adayımız, hac ibadetlerini yapacakları bölgeye gelmiş olacaklar." dedi.

Aygün, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın faaliyetleri hakkında, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Kabe-i Muazzama ve Medine-i Münevvere'de ifa edilen ibadetler ve yapılan duaların çok makbul ve bereketli olduğunu dile getiren Aygün, "Biz bu fırsatı değerlendirerek bütün şehitlerimizin ama özellikle de 15 Temmuz, o ihanet şebekesinin giriştiği darbe girişimi sonucunda hayatlarını kaybeden, şehit düşen kardeşlerimizin ruhlarına hediye edilmek üzere hatm-i şerif okunma hususunda bir girişimde bulunduk." diye konuştu.

Diyanet'in tüm kafilelerine gerekli duyuruları yaptığını aktaran Aygün, şöyle devam etti:

"(Her kafileden en az bir tane) dedik ama ben bu sayının çok çok artacağına inanıyorum. 300 civarında kafilemiz var. İnşallah şehitlerimizin ruhlarına hediye edilmesi amacıyla birkaç bin hatm-i şerif okunacağına inanıyoruz. İnşallah bu hatm-i şeriflerin duasını, muhterem başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez'in Arafat'ta yapacağı duasında bu yer alacak."

- 64 bin kişi, hac ibadetini yerine getirecek

Türk hacı adaylarının kutsal topraklara ulaşmaları konusuna değinen Aygün, sadece 185 hacı adayının henüz Suudi Arabistan'a gelmediğini, neredeyse tüm hac çıkışlarının tamamlandığını belirtti.

Aygün, "Bunlar da yarın itibarıyla kutsal topraklara geliyor ve kutsal topraklara ulaşım süreci tamamlanıyor. 185 kişilik kafilemiz hariç, Türk hacı adaylarının kutsal topraklara ulaşımı tamamlandı. Kalan tek kafilemizin gelmesiyle 64 bin hacı adayımız, hac ibadetlerini yapacakları bölgeye gelmiş olacaklar." ifadelerini kullandı.

Daha önce 63 bin hacı adayının kutsal topraklara geleceğinin açıklandığının hatırlatılması üzerine Aygün, "Toplam 63 bin 111 kişi demiştik. Ancak son olarak Suudi Arabistan Kralı'nın ülkemize hediye etmiş olduğu bin kişi kadar bir kontenjan oldu. Biz onun da hazırlıklarını tamamladık. İnşallah bunlarla birlikte sayı 64 bin kişiyi aşmış olacak. Çok şükür şimdiye kadar kayda değer bir sorun yaşanmadan, hacı adaylarımız elhamdülillah Mekke ve Medine'ye ulaşmış oldular." dedi.

- Şehit yakınları kutsal topraklara gidecek

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı koyarken şehit olanların yakınlarının da Türkiye'den çıkış yaptığını ve 5 Eylül'de Cidde'den Mekke'ye geleceklerini kaydeden Aygün, şunları söyledi:

"O rakam 45 kişiydi. Burada da bir artış oluştu. 51 şehit yakınımız, kutsal topraklara gelecekler. Bunlar bizim için çok güzel oldu. Onların tamamı başkanlığımız misafirleri ve burası için de Duyufur Rahman (Rahman'ın misafirleri) olarak geliyorlar. 51 şehit yakını, sonradan tanınan bin kişilik kontenjan, acenteler aracılığıyla 22 bin 212 ve Diyanet'i tercih edenlerin toplamında 64 bin kişi, burada hac ibadetlerini yerine getirecekler."

Aygün, kutsal topraklara ulaşan hacı adayları arasında 15 kişinin de hayatını kaybettiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar