Kutsal Bolgar Toplantısı

- Tatarların İslamiyeti kabulünün bin 127'nci yıl dönümünün kutlandığı toplantıda, Bolgar İslam Akademisi'nin temeli de atıldı

Google Haberlere Abone ol
Kutsal Bolgar Toplantısı

KAZAN (AA) - Tatarların İslamiyeti kabulünün bin 127'nci yıl dönümü "Kutsal Bolgar Toplantısı" ile kutlandı.

Tataristan'ın Bolgar kentinde düzenlenen toplantı öncesinde, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Tataristan Parlamento Başkanı Ferit Muhametşin, Türkiye Cumhuriyeti Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç, Rusya Müslümanları Bölge Dini Yönetimi Başkanı Müftü Talgat Tacetdin'in katılımıyla Bolgar İslam Akademisi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov, törende yaptığı konuşmada, katılımcılara teşekkürlerini sunarak, Rusya ve Tataristan Müslümanlarına birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Daha sonra katılımcılar, tarihi Camiğ Mescidi kalıntıları yanında namaz kıldı.

- "Bu sene iki büyük etkinlik birleştirildi"

Türkiye Cumhuriyeti Kazan Başkonsolosu Dilmaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bolgar'ın Tataristan'ın tarihi bir kenti olduğunu belirtti.

Tatarların dedesi olan Bolgarların İslamiyeti kabülünün her yıl düzenlenen "Kutsal Bolgar Toplantısı" ile kutlandığını belirten Dilmaç, "Bu sene iki büyük etkinlik birleştirilmiş oldu." dedi.

Bolgar İslam Akademisinin İslam İlahiyatı alanında yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim vereceğini anlatan Dilmaç, "Bugün temel atma töreni yapılsa da bu akademinin çalışmaları bir süredir devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığının gönderdiği hocalar burada 6 aylık kurslar tertip etmişlerdi." diye konuştu.

Dilmaç, Türkiye ile Tataristan arasında benzer işbirliklerinin devam etmesini amaçladıklarını kaydetti.

Yorumlar