Kütahya'daki yangın

- Domaniç'te çıkan ve yaklaşık 6 saatte kontrol altına alınabilen yangın nedeniyle 6 ev ile 4 ahır kullanılamaz hale geldi - Yangının başladığı evde bulunan biri yatalak hasta 3 kişi, vatandaşlar tarafından son anda kurtarıldı

Google Haberlere Abone ol
Kütahya'daki yangın

KÜTAHYA (AA) - Kütahya'nın Domaniç ilçesinde çıkan ve 6 ev ile 4 ahırın kullanılamaz hale gelmesine neden olan yangın, uzun uğraşlar sonucu söndürüldü.

Alınan bilgiye göre, Kırık köyünde muhtar Recep Düzgün'ün evinde henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan ve rüzgarın da etkisiyle çevredeki binalara sıçrayan yangına, Domaniç ve Tavşanlı ilçe belediyeleri ile Tunçbilek beldesi itfaiyelerinin yanı sıra Domaniç Orman İşletmesinden 9 arazözle ekipler müdahale etti.

Ekipler tarafından yaklaşık 6 saat süren çalışma sonucu kontrol altına alınan ve soğutma çalışması başlatılan yangında, 6 ev ile 4 ahır kullanılamaz hale geldi.

Evleri yanan vatandaşlar, söndürme çalışmalarını izlerken gözyaşlarına hakim olamadı.

Köye gelen Domaniç Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, olay yerinde incelemelerde bulunarak evleri yanan vatandaşlarla görüştü.

- Yanan evden 3 kişi son anda kurtarıldı

Yangının başladığını ilk gören vatandaşlardan Baki Yanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy yakınında bir arazide gezerken dumanları ve alevleri fark ettiğini söyledi.

Köye doğru baktığında, muhtarın evinin yandığını gördüğünü belirten Yanık, "Hemen yanan eve doğru koştum. Muhtarın yatalak hasta babası ile evdeki iki kişiyi son anda hemen dışarı çıkardık. Kısa süre sonra tüp patladı ve yangın çevre evlere sıçradı." dedi.

- Küpteki para ve altınlar zarar görmedi

Yanan evlerden birinin sahibi İbrahim Yanık da jandarma ekiplerince binasının enkazda inceleme yapılırken bir küp bulunarak kendisine teslim edildiğini anlattı.

Bu küpte, biriktirdikleri para ve altınların bulunduğunu dile getiren Yanık, "Birikimlerimizi bir küpe koyarak duvarın içine saklamıştık. Çok şükür helal paraymış. Evimiz yandı ama en azından birikimlerimizin kurtarılması bizim için büyük teselli oldu. Çok şükür can kaybı olmadı." diye konuştu.

Kırık köyünde akşama doğru muhtar Recep Düzgün'ün evinde başlayan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, kısa sürede çevredeki binalara sıçramıştı. Alevlerin söndürülmesi için Domaniç ve Tavşanlı ilçe belediyelerinin itfaiyelerinin yanı sıra Domaniç Orman İşletmesinden çok sayıda ekip tarafından çalışma başlatılmıştı.

Yorumlar