"Kuşadası Uluslararası Sanat Festivali" başladı

- Festivale 25 ülkeden 80 sanatçı katılıyor

Google Haberlere Abone ol
"Kuşadası Uluslararası Sanat Festivali" başladı

AYDIN (AA) - Aydın'da düzenlenen "Kuşadası Uluslararası Sanat Festivali", 25 ülkeden 80 sanatçının katılımıyla başladı.

Sanat aracılığıyla barış mesajının verilmesi amaçlanan ve 9 gün sürecek festivalde, Amerika, Rusya, Almanya, Avusturya, Fransa, İsveç, İtalya, İran, Suriye, Suudi Arabistan ve Mısır'ın da aralarında bulunduğu 25 ülkeden 80 sanatçının resim, mozaik, heykelden oluşan eserleri sergilenecek.

İbramaki Sanat Galerisi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, festivalin barışa büyük bir katkı sağlayacağına inandığını belirterek, sanatın tüm ulusları birbirine bağlayan en önemli unsur olduğunu ifade etti.

Kayalı, sanatın uluslararası işlendiğinde toplumlar arasında huzursuzluğun olmayacağını vurgulayarak, "Barışa en çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde biz böyle bir etkinlikle sanata yer vererek, barış vurgusu yapmak istedik. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ne diyordu 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir'. Biz Kuşadası Belediyesi olarak bu ilke doğrultusunda hareket ediyor, sanatı ve sanatçıyı çok önemsiyoruz." diye konuştu.

Faslı mozaik sanatçısı Mohamed Tarchouchi ise bu tür etkinliklerin sanatçıların bir araya gelmesi için vesile ve mutluluk kaynağı olduğunu belirtti.

Festival kapsamında atölye çalışmalarıyla halkın ve turistlerin sanatsal üretimle buluşması sağlanırken sergi, söyleşi, müzik dinletileri ve konserler de düzenlenecek.

Konuk sanatçılar yerel kıyafetleri ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri ve Gençlik Korteji'ne de katılacak.

Yorumlar