'Kurtuluş Savaşı'ndan sonraki en büyük saldırı'

- Türk İslam Araştırmaları Merkezi Başkanı Dr. Nusretoğlu: - "Türkiye ve Türk Dünyası topyekun bir mücadele sürdüremezse yarın bir gün mutlaka FETÖ, Kırgızistan'dan başlayarak Azerbaycan ve Kazakistan'da da iç karışıklıklara sebep olacaktır. Bunun için önlem almamız lazım" - "15 Temmuz darbe girişimi, Anadolu topraklarına Kurtuluş Savaşı'ndan sonraki en büyük saldırıdır. Biz, Türk coğrafyasındaki milyonlarca insan olarak Türkiye'nin ayakta durması için dua ettik, kalpten destek verdik"

Google Haberlere Abone ol
'Kurtuluş Savaşı'ndan sonraki en büyük saldırı'

İSTANBUL (AA) - EMRAH GÜNEY - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek üzere Azerbaycan'dan İstanbul'a gelen Türk İslam Araştırmaları Merkezi Başkanı Dr. Telman Nusretoğlu, "Türkiye ve Türk Dünyası topyekun bir mücadele sürdüremezse yarın bir gün mutlaka FETÖ, Kırgızistan'dan başlayarak Azerbaycan ve Kazakistan'da da iç karışıklıklara sebep olacaktır. Bunun için önlem almamız lazım." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 Temmuz'daki çağrısının ardından darbe girişimini protesto etmek için meydanlarda bekleyişlerini devam ettiren on binlerce vatandaşın yanı sıra farklı ülkelerden gelenler de "demokrasi nöbeti"ni destek veriyor.

Üsküdar Kısıklı'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konutunun önünde "demokrasi nöbeti"ne katılan Türk İslam Araştırmaları Merkezi Başkanı Dr. Telman Nusretoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Azerbaycan'dan geçen hafta İstanbul'a geldiğini ve Kısıklı ve Saraçhane'nin de aralarında olduğu farklı meydanlarda darbe girişimine karşı nöbete devam ettiğini söyledi.

FETÖ'nün esas amaçlarından birinin Türk ve İslam dünyasında emperyal projeleri hayata geçirmek olduğunu dile getiren Nusretoğlu, "FETÖ, Amerikan merkezli bir devşirme sistemidir. Türkiye ve Türk dünyası topyekun bir mücadele sürdüremezse yarın bir gün mutlaka FETÖ, Kırgızistan'dan başlayarak Azerbaycan ve Kazakistan'da da iç karışıklıklara sebep olacaktır. Bunun için önlem almamız lazım." diye konuştu.

Türk dünyasında FETÖ'nün yaklaşık 30 yıldır yapılanmasına dikkati çeken Nusretoğlu, "Bu kadar geniş bir ağdan bahsediyoruz. Devletin ciddi kurumlarına sızdılar. Bunlar öyle bir insan tipi ki bunlar her renge girebilir. Ülkelerin geleneklerine, göreneklerine ve kültürlerine göre yapı değiştirebilirler." ifadesini kullandı.


- "Türkiye güçlü ise Türk dünyası da güçlü"

Esas tehlikenin FETÖ'nün bir istihbarat ağı gibi çalışmasından kaynaklandığını aktaran Nusretoğlu, şunları kaydetti:

"Bunlar sıradan bir cemaat değil. Arkalarında da emperyal merkezlerin olduğu küresel bir ağ var. Türk cumhuriyetlerinin ciddi olarak düşünmesi lazım. Ancak Türkiye ile birlikte hareket ederek bu yapıyı engelleyebilirler."

Türk cumhuriyetlerinde bu yapının 100'ü aşkın üniversite ve okullarının olduğunu anımsatan Nusretoğlu, "Türki Cumhuriyetlerin Rusya'nın, Çin'in etkisini kırmak için bu okullara ihtiyacı vardı. Bu coğrafyalarda, bu insanlara, 'Anadolu'dan geldiler' diye izin verildi. Bu okullar, Anadolu'nun himmet paralarıyla açılmış okullardır." dedi.

Türkiye'nin Türk dünyasının kalesi olduğunu dile getiren Nusretoğlu, "15 Temmuz darbe girişimi, Anadolu topraklarına Kurtuluş Savaşı'ndan sonraki en büyük saldırıdır. Türkiye'nin bekasıyla ilgilidir. Biz, Türk coğrafyasındaki milyonlarca insan olarak Türkiye'nin ayakta durması için dua ettik, kalpten destek verdik. Onun için buradayız. Şayet Türkiye güçlü ise Türk dünyası da güçlü, zayıfsa Türk dünyası da zayıf." şeklinde konuştu.

Dr. Telman Nusretoğlu, FETÖ'nün Türk Cumhuriyetler'de Türkiye hükümetini destekleyen iş adamlarını da sınır dışı ettirdiğini, şu ana kadar Azerbaycan'dan birçok iş adamının darbe girişiminin ardından ülkesine geri dönmek zorunda kaldığını dile getirdi.

Yorumlar