Kurtulmuş, Karadenizli iş adamlarıyla bir araya geldi

- Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: - "Kürt kardeşlerimiz kendi evlerinin önüne çukurlar kazan ve aile mensuplarını rahatsız eden bu terör örgütüne hiç yüz vermedi ve arkasında durmadı. Kürt'ün Türk'ten başka Türk'ün Kürt'ten başka kaderi yoktur" - "(AB müzakereleri) Her şey verildiği gibi, masalarda konuşulduğu gibi gidiyordu. Birden hiç olmadığı gibi, müzakere usullerinde olmadığı gibi son anda 'Terörle mücadele yasasından vazgeçeceksiniz ya da gözden geçireceksiniz' ricasında bulundular. Terörle bu kadar mücadele edilirken, beka mücadelesi içindeyken, birden defterden bir şey çıkardılar. AB'nin bu isteği yerine getirilemeyecek bir istek" - "Selahaddin Eyyubi'nin çocuklarıyla, Kılıçarslan'ın Alparslan'ın çocuklarını birbirinden ayırmak mümkün değil. Onlar da bunu biliyorlar da Türkiye'ye vakit ve ekonomik güç kaybettirmek istiyorlar" - "Karadenizlisi Akdenizlisi, Doğulusu Batılısı, Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü etnik kökenimiz, mezhebimiz ve meşrebimiz ne olursa olsun hepimiz aynı milletin çocukları, aynı vatanın evlatları, aynı ümmetin mensupları olarak her zaman birlik ve beraberlik içinde olacağız"

Google Haberlere Abone ol
Kurtulmuş, Karadenizli iş adamlarıyla bir araya geldi

İSTANBUL (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Kürt kardeşlerimiz kendi evlerinin önüne çukurlar kazan ve aile mensuplarını rahatsız eden bu terör örgütüne hiç yüz vermedi ve arkasında durmadı. Kürt'ün Türk'ten başka Türk'ün Kürt'ten başka kaderi yoktur." dedi.

Kurtulmuş, Karadenizliler Cemiyeti'ne mensup iş adamlarının Sancaktepe'de bir restoranda düzenlediği iftara katıldı.

İslam dünyasının içinde bulunduğu şartları göz önünde bulundurmaları gerektiğini aktaran Kurtulmuş, bu nedenle her fırsatta sorumlulukların bir kez daha hatırlatılması gerektiğini söyledi.

Kurtulmuş, dünyanın birçok yerinde sıkıntı ve dramların yaşandığını dile getirerek, Türkiye'ye bu nedenle çok büyük sorumluluk düştüğünü kaydetti.

Siyasi ve ekonomik istikrarın birlikte var olması gerektiğine dikkati çeken Kurtulmuş, Türkiye'nin bu ikisini bir arada yakaladığını ifade etti.

Kurtulmuş, 65. Hükümetin sorumluluklarının farkında olduğunu anlatarak, "Allah yolumuzu kolay eylesin. Hükümetin programında yer verdiği icraatları gerçekleştirmek... Bir tarafdan yeni anayasayı yaparak etkin bir yönetim sistemini kurmak, diğer taraftan ekonomide faz değişimini sağlayarak, üretim esaslı güçlü bir ekonomik yapıya kavuşmak, diğer taraftan bölgemizdeki dış politika sorunlarını çözebilecek yeni bir perspektifle rıza ve müzakereye dayalı olarak bu sorunların çözülmesi için yeni perspektifler üretmek ve Türkiye'de devlet millet kaynaşmasını sağlayacak adımları pekiştirmek... Bunları sağlayarak yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

Devletle milletin aynı istikamette yürümesinin önemini vurgulayan Kurtulmuş, AK Parti iktidarlarıyla devlet ve milletin önceliklerinin bir araya geldiğini anlattı.

Kurtulmuş, Türkiye'nin güçlü olmasının sadece Türkiye'de yaşayanları ilgilendirmediğine dikkati çekerek, bunun yakın coğrafya, mazlum milletler hatta bütün dünya için önemli olduğunu söyledi.

- "Türkiye'ye sorumluluk düşüyor"

Türkiye'nin güçlü olmasının dünya barışına da katkı sağlayacağını dile getiren Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Onun için biz güçlü Türkiye'yi yalnız kendimiz için değil, mazlum milletler ve İslam ülkeleri için ve dünyanın dört bir tarafındaki mazlum ve garibanlar için istiyoruz. Şu anda dengeleri tamamıyla sarsılmış olan 1990'ların başından itibaren dengeleri değişen dünyanın adil bir dengeye kavuşması için istiyoruz. Bu çerçevede bize büyük sorumluluklar düşüyor."

Kurtulmuş, konuşmasında İngiltere halkının Avrupa Birliği'nden (AB) çıkma yönünde karar almasını da değerlendirdi.

Kararın halka ait olduğunu ve buna saygı duyduklarını dile getiren Kurtulmuş, bugün yaşananlar konusunda yıllar öncesinde tavsiyelerde bulunduklarını hatırlattı.

- "AB terörle mücadele yasasının değişmesini istedi"

Kurtulmuş, Türkiye'nin uzun yıllardır devam eden AB sürecinde yakın zamanda önemli gelişmeler olduğunu anımsatarak, "Biz üzerimize düşen 73 maddenin tamamını yerine getirdik. Bir iki maddeyle ilgili de hazırlıklar yapılacak. Mülteciler meselesi yani Türkiye'nin serbest vizeyle Avrupa'ya girmesi konuşuldu. Diğer yandan ada geri kabul anlaşması harekete geçirildi. Yani Yunan Adaları'na geçen her bir mülteci için Türkiye'deki Suriyelileri Avrupa'ya gönderecekti. Listeler hazırlandı. Türkiye üzerine düşen sorumlulukları yaptı. 484 mülteci Yunan Adaları'ndan Türkiye'ye geldi. Bunun karşılığında da Türkiye 700 küsur Suriyeliyi Avrupa'ya gönderdi. Her şey verildiği gibi masalarda konuşulduğu gibi gidiyordu. Birden hiç olmadığı gibi, müzakere usullerinde olmadığı gibi son anda 'Terörle mücadele yasasından vazgeçeceksiniz ya da gözden geçireceksiniz' ricasında bulundular. Terörle bu kadar mücadele edilirken, beka mücadelesi içindeyken. Birden defterden bir şey çıkardılar."

AB'nin bu isteğinin yerine getirilemeyecek bir istek olduğunu anlatan Kurtulmuş, İngiltere'deki referandumda Türkiye'nin iç siyaset malzemesi yapılmasını eleştirdi.

Kurtulmuş, Avrupa'da İslamofobi, Türk, Türkiye ve Erdoğan düşmanlığına dikkati çekerek, Avrupa'nın hemen her yerinde aşırı sağ ve ırkçı hareketlerin yükselişte olduğunu söyledi.

Kendisinin yıllardır AB'ye tavsiyelerde bulunduğunu anımsatarak, AB'nin en önemli eksikliğinin ortak ordu kuramaması olduğu tespitinde bulundu.

İngiltere'de alınan bu kararın AB'nin dağılma sürecinin sinyali olduğu görüşünü ifade eden Kurtulmuş, bu sinyallerin Bosna Hersek ve Kosova'da yaşanan katliamlarda ve Ukrayna krizinde baş gösterdiğini kaydetti.

Numan Kurtulmuş, AB'nin Bosna ve Kosova'daki katliamları ve Ukrayna krizini sadece seyrettiğini dile getirerek, bunları çözülme sürecinin sinyalleri olarak niteledi.

- "Birlik ve beraberlik içinde olmalıyız"

Kurtulmuş, Türkiye'nin güçlenmesi ve ayrılıkları bir kenara bırakması gerektiğini anlatarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kardenizlisi Akdenizlisi, Doğulusu Batılısı, Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü etnik kökenimiz, mezhebimiz ve meşrebimiz ne olursa olsun hepimiz aynı milletin çocukları, aynı vatanın evlatları, aynı ümmetin mensupları olarak her zaman birlik ve beraberlik içinde olacağız. Birileri Türkiye'nin ayaklarına çelme takmak için 40 yıldır PKK'yı kullandıkları gibi özellikle son zamanlarda da çok açık bir şekilde kullanıyorlar. Bu kadar silah, bomba, siyasi destek, lojistik destek nereden geliyor? Bunların hepsinin biliyoruz."

- "Hiç boşuna heveslenmesinler"

Türkiye'nin bölünmesi ve parçalanmasının mümkün olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, "Selahaddin Eyyubi'nin çocuklarıyla, Kılıçarslan'ın Alparslan'ın çocuklarını birbirinden ayırmak mümkün değil. Onlar da bunu biliyorlar da Türkiye'ye vakit ve ekonomik güç kaybettirmek istiyorlar. Türkiye'de insanların zihinlerini ve gönüllerini bölmek istiyorlar. Türkiye'yi kendi içinde problemli bir ülke haline getirmek istiyorlar. Hiç boşuna heveslenmesinler." diye konuştu.

Kurtulmuş, milletin terörle mücadeleyi kazanacağını aktararak, "Bölgede iki teşekkürü bir defa da söylemek lazım. Bunlardan birisi can pahasına bu mücadeleyi sürdüren bütün emniyet güçlerimiz. Allah hepsinden razı olsun. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. İkinci büyük teşekkürü de Doğu'daki Kürt kardeşlerimiz hak ediyor. Kürt kardeşlerimizi kendi evlerinin önüne çukurlar kazan ve aile mensuplarını rahatsız eden bu terör örgütüne hiç yüz vermedi ve arkasında durmadı. Kürt'ün Türk'ten başka Türk'ün Kürt'ten başka kaderi yoktur." dedi.

İftar yemeğine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile Karadenizliler Cemiyeti Başkanı Hüseyin Atılgan ile cemiyet mensubu iş adamları katıldı.

Program sonunda Atılgan, Kurtulmuş'a üzerinde Kufi ifadelerle Hazreti Muhammed ve dört halifenin isminin yer aldığı bir vazo hediye etti.

Yorumlar