Kurtulmuş, Fatsa'da vatandaşlara hitap etti:

- "(FETÖ üyeleri) Bu beyler ve hanımlar birtakım hilelerle hak etmedikleri yerlere gelmişler. Asker olmuşlar, polis, yargı mensubu, doktor olmuşlar. Millete hizmet etmek için değil, bu çeteye hizmet ederek milletin kanını emmek için bunu yapmışlar. Millete hizmet etmek milletin tepesine bomba yağdırmakla olmaz. Bunu, bize karşı olan emperyalistler bile yapmadı" - "Merhametli olmak bizim inancımızın şiarındandır ama merhametli olmak, saf olmak, yapılan ihaneti unutmak demek değildir. Bu örgütle irtibatı, iltisakı, bu darbeye alkış tutan, darbe başarılı olsaydı yanında duracak olacak hiçbir kimseye geçit vermeyeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Kurtulmuş, Fatsa'da vatandaşlara hitap etti:

ORDU (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin birtakım hilelerle hak etmedikleri yerlere geldiklerini, asker, polis, yargı mensubu, doktor olduklarını belirterek, "Millete hizmet etmek için değil, bu çeteye hizmet ederek milletin kanını emmek için bunu yapmışlar. Millete hizmet etmek, milletin tepesine bomba yağdırmakla olmaz. Bunu, bize karşı olan emperyalistler bile yapmadı." dedi.

Kurtulmuş, Ordu'nun Fatsa ilçesindeki Demokrasi Meydanı'nda, FETÖ'nün darbe girişimine karşı 15 Temmuz'dan bu yana "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara seslendi.

Yağmur altında nöbetlerini sürdüren halkın sevgi gösterileriyle karşılanan Kurtulmuş, Fatsalılarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, alanları terk etmeyen vatandaşlara teşekkür etti.

Darbe teşebbüsünde bulunanların her şeyi hesap ettiğinin görüldüğünü ancak milleti hesap edemediklerini anlatan Kurtulmuş, milletin tankların önüne çıkıp dualarıyla helikopterleri durdurarak karanlığı aydınlığa çevirdiğini vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dini görünümlü bir kitle, bir din adamı müsveddesi, kendisini Mehdi zanneden bir meczup, arkasına birtakım güçleri almış, onların destekleriyle el bebek gül bebek beslenip büyütülmüşler. İktidar partilerinin hepsinin içine sızarak, kim iktidar olmuşsa onun yanına, gölgesine, kanadına girerek devlet kadrolarını ele geçirmişler. Hak etmedikleri halde sınavda soruları çalarak devlette en üst noktalara gelmişler. Bu beyler ve hanımlar birtakım hilelerle hak etmedikleri yerlere gelmişler. Asker olmuşlar, polis, yargı mensubu, doktor olmuşlar. Millete hizmet etmek için değil, bu çeteye hizmet ederek milletin kanını emmek için bunu yapmışlar. Millete hizmet etmek, milletin tepesine bomba yağdırmakla olmaz. Bunu, bize karşı olan emperyalistler bile yapmadı. Darbe yapacaksın, neden TBMM'yi bombalıyorsun? TBMM, Kurtuluş Savaşı'nda dahi bombalanmadı. Bunlar, milletin helal paralarıyla alınan tankları, uçakları, tüfekleri millete karşı saldırı aracı olarak kullandılar. Allah bunların ellerini kurutsun."

- "Bu darbe teşebbüsü, kardeşi kardeşe kırdırma hareketidir"

Kurtulmuş, FETÖ'nün darbe teşebbüsünün bu topraklarda görülen en büyük ihanet hareketi olduğuna dikkati çekti.

Darbe girişiminin, kardeşi kardeşe kırdırma, devletin gücüyle milleti ezme, masum insanların üzerlerine tank, top, tüfek ve uçaklarla saldırma hareketi olduğunu anlatan Kurtulmuş, "Biz Müslüman insanlarız. Merhametli olmak bizim inancımızın şiarındandır ama merhametli olmak, saf olmak, yapılan ihaneti unutmak demek değildir. Bu örgütle irtibatı, iltisakı, bu darbeye alkış tutan, darbe başarılı olsaydı yanında duracak olacak hiçbir kimseye geçit vermeyeceğiz. Bu darbecilerin yaptıklarını bunlarından fitil fitil getireceğiz, millet adına hesap soracağız." diye konuştu.

Meydanlarda her siyasi partiden, her türlü hayat tarzını benimseyen insanın bulunduğunu belirten Kurtulmuş, herkese bu darbe teşebbüsü karşısında büyük bir milli şuur, milli bütünlük azmi geldiğini ifade etti.

Birlik ve beraberlik içerisinde al bayrağın altında aziz vatana sahip çıktıklarını dile getiren Kurtulmuş, "Topyekun, bir arada, dimdik bir sıradağ gibi durmamızı sağlayan, başta Cumhurbaşkanımızın ilk andan itibaren ortaya koyduğu kararlılıktır. Eğer onun kararlılığı, arkasına bakmadan yürümesi olmasaydı belki milletimiz sokaklara düşmeyecekti." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bu imtihandan bu millet, şerefle geçti"

"Hiç şüpheniz olmasın, mahzun olmayın. Bu millet ne ihanetler gördü, bu topraklardan ne hainler geçti, bunların esamesi okunmaz." diyen Kurtulmuş, darbe girişimine karşı vatandaşların direnişi ve demokrasi nöbetlerinin önemini vurguladı.

Darbe teşebbüsünün ardından geçen 21 günde çok şey öğrendiklerini söyleyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Ben kendi adıma söyleyeyim, bundan önceki hayatımda öğrendiklerimi bir tarafa koyun, bu taraf daha ağır basar. İhaneti gördük, sadakati gördük, vatan sevgisini gördük, vatan hainliğini gördük, inancın harekete geçirdiği insanları gördük, inanç kisvesi altında dinde aldatılmanın ne olduğunu gördük. Yeri olmayı gördük, satılık olmayı gördük. Bunların hepsini kitaplardan da öğrenebilirdik ama 21 günde hızlandırılmış bir eğitimle bunu gördük. Allah bir daha milletimizi böyle büyük, ağır bir sınavla karşı karşıya bırakmasın. Bu imtihandan bu millet, şerefle geçti."

Yorumlar