Kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı

- Edirne'de UMKE ekipleri senaryo gereği enkaz altında kalan bir kadını kurtardı

Google Haberlere Abone ol
Kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı

EDİRNE (AA) - Edirne'de, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin (UMKE) yaptığı kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı.

İl Sağlık Müdürlüğünce, UMKE'deki gönüllü sağlıkçılar 5 günlük temel eğitim programına katıldı. Tatbikatta, sağlıkçılar, çöken bir binada enkaz altında kalan kadına müdahalede bulundu. Gelen ihbar üzerine ekipler, olay yerine intikal etti. UMKE ve AFAD ekipleri, açtığı enkazda yaralıya ilk müdahalelerini yaptı. Daha sonra enkazdan çıkarılan kadın 112 Acil Servisi ekipleri tarafından ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü, Acil ve Afetler Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Erhan Turhan gazetecilere yaptığı açıklamada, UMKE'ye yeni katılan kişilerin eğitim becerilerini geliştirmek amacıyla tatbikat düzenlediklerini belirtti.

Tatbikatta senaryo gereği çöken bir binada enkaz altında kalan bir kadının kurtarıldığını anlatan Turhan, ''AFAD birimleri tarafından olay yeri güvenliği sağlandıktan sonra UMKE timlerimizin ilk müdahalesiyle kurtarma çalışması başladı. Damar yolu açılması, kırılan ayağının sabitlenmesi ve enkaz altından çıkartılıp 112 ekiplerine teslim edilmesi ile tatbikat sona erdi.'' dedi.

Turhan, tatbikata katılan ekiplerin başarılı bir şekilde sertifika almaya hak kazandıklarını vurguladı.

Yorumlar