'Kurşunların kulağımın kenarından geçtiğini hissettim'

-Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişimine engel olmak için 15 Temmuz gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğüne ailesi ile birlikte giden Milli Eğitim Bakanlığı çalışanı Gülşah Karaca olay yerinde ağır yaralandı - Bacağından dört kurşunla yaralanan Karaca: - "Düşman olsa bunu yapamaz. Resmen bizi öldürmeye çalıştılar" - "Kurşunların kulağımın kenarından ve bacağımdan geçtiğini hissettim. Babamın koluna yaslanarak yere düştüm. 'Baba ben vuruldum' dedim" - Baba İzzet Karaca: - "Gülşah düştüğü zaman, 'Baba benim hayallerim vardı. Ben evlenecektim. Ben topal mı kalacağım acaba' dedi. Bizi bu duruma düşürenleri Allah kahretsin"

Google Haberlere Abone ol
'Kurşunların kulağımın kenarından geçtiğini hissettim'

ANKARA (AA) - YASEMİN KALYONCUOĞLU - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine engel olmak için 15 Temmuz gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğüne ailesi ile birlikte giden Milli Eğitim Bakanlığı çalışanı Gülşah Karaca olay yerinde ağır yaralandı.

Gülşah Karaca'nın babası İzzet Karaca ile kardeşleri Yasemin ve Kübra ise darbe girişiminden yara almadan kurtuldu.

Darbe girişimi sırasında bacağından dört kurşun alarak yaralanan Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi saat 23.00'de olayı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde polis memuru olan abisinden duyduktan sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne babası ve kız kardeşi ile gittiğini söyledi. Karaca, "Gittiğimiz zaman o kadar büyük bir halk kalabalığı vardı ki, iyi ki gitmişiz dedim. Bir anda emniyete ateş açmaya başladılar. Hepimiz tankın üzerine yürüyünce, halkın üzerine de ateş açtılar. O arada tepemize helikopter geldi, ışık olmadığı için helikopterin geldiğini fark edemedik." dedi.

Tankların ve helikopterin insanları çok hızlı bir şekilde taradığını söyleyen Karaca, "Kurşunların kulağımın kenarından ve bacağımdan geçtiğini hissettim. Babamın koluna yaslanarak yere düştüm. 'Baba ben vuruldum.' dedim. Zannettim ki bacağımı kaybettim. Hiç bir şekilde bacağımı hissetmiyordum." şeklinde konuştu.

- "Kafir olan insan bile bunu yapamaz"

Hastaneye geldiğinde vücuduna 4 kurşun aldığını fark ettiğini ama hastanedeki durumu görünce daha çok üzüldüğünü belirten Karaca, "O gün benimle birlikte yaralanarak Dışkapı Hastanesi'ne 85 kişi gelmişti. O gece nasıl sabah oldu gerçekten bilmiyorum. Ama iyi ki darbe olmadı, en çok ona seviniyorum." ifadelerini kullandı.

"Düşman olsa bunu yapamaz. Resmen bizi öldürmeye çalıştılar. Kafir olan insan bile bunu yapamaz diyorum. Her şeyden yoksunlardı onu yaparken." ifadelerini kullanan Karaca, sol bacağında şarapnel parçalarının dağılmasından dolayı sinir kopması olduğunu, iki merminin ise çıkartılamadığını ve hala bacağında hissiyat olmadığını anlattı.

- "Orada olayı yaşayan insanlar, bir defa değil bin defa olsa yine giderler"

Gülşah Karaca'nın babası İzzet Karaca ise olayı duyar duymaz kızları ile Etlik semtinde bulunan evlerinden Ankara Emniyet Müdürlüğüne gitmeye karar verdiklerini belirtti.

Karaca, "Bizim askerimizin üzerimize silah sıkacağı, bizi öldürmek isteyeceği aklımıza gelmezdi. Bırak silah sıkmayı, öldürmek için ateş edeceği dünyada en son düşüneceğimiz şey, hepimiz askerlik yapmışız, o yoldan geçmişiz. Asker dediğin düşmana karşı beslenir. Halkına karşı mı beslenir?" şeklinde konuştu.

Tankların çok şiddetli bir şekilde ateş ettiğini, yağmur gibi kurşun yağdığını ifade eden Karaca, "Gülşah kurşun yediğinde, sol tarafıma fırlayarak, üzerime uçar gibi sarıldı. İkimizde yer düştük. 'Baba ben vuruldum.' dedi. O an nefesim kesildi, şok oldum." ifadelerini kullandı.

Düştükten sonra kızının kurşun isabet eden bacağını kemerle sıkıca sardığını anlatan Karaca, "Gülşah'ı taşıyamadım. Kızım sıyrılarak kucağımdan düşüyordu. Bize birisi yardım etti. Bir araba geldi. O arabaya başka yaralılar da bindi." dedi.

- "Baba benim hayallerim vardı"

Karaca, arabaya 20 yaşlarında bir gencin yaralı olarak bindiğini ve onu kucağında taşıdığını belirterek, "Çocuk kucağımda bana sarıldı, öptü. 'Amca ben ölecek miyim?' dedi. Kalbinden vurulmuştu. Çok acı vericiydi." diye konuştu. Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanlar sabah uyandıklarında hadiseyi televizyondan film izler gibi dinlediler. Ama orada olayı yaşayan insanlar aynı şey olsa bir defa değil, bin defa daha yine giderler. Çünkü o halk orada o soysuzları durdurmasa ne biz burada olacaktık. Ne de ülkemiz bu halde olacaktı. Ne ailemiz olurdu, ne canımızın kıymeti olurdu."

Başka bir darbe girişimi olursa, milletin daha büyük ders vereceğini belirten Karaca, "Gülşah düştüğü zaman, 'Baba benim hayallerim vardı. Ben evlenecektim. Ben topal mı kalacağım acaba.' dedi. Bizi bu duruma düşürenleri Allah kahretsin." dedi.



Yorumlar