Kurşun isabet eden kız çocuğunun ölümü

- Tutuklu polis memuru A.A ifadesinde, tabancasının namlusunu ayak hizasına gelecek şekilde kaldırıp, kendini koruma amaçlı 2 el ateş ettiğini, bir çocuğun hayatını kaybettiğini teslim olduktan sonra öğrendiğini anlattı

Google Haberlere Abone ol
Kurşun isabet eden kız çocuğunun ölümü

İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da, iki kişiyle tartışırken silahının ateşlenmesi sonucu 6 yaşındaki Suriyeli Zeliha Cumo'nun ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan polis memuru . ifadesinde, tabancasının namlusunu ayak hizasına gelecek şekilde kaldırıp, kendini koruma amaçlı 2 el ateş ettiğini, bir çocuğun hayatını kaybettiğini teslim olduktan sonra öğrendiğini söyledi.

Nöbetçi Bakırköy 6. Sulh Ceza Hakimliğince "kasten öldürme" suçundan tutuklanan şüpheli polis memuru savcılık ifadesinde, iki gün önce iş çıkışı otobüs beklediği sırada durağa gelen 2 kişinin, "Niye baktın?'' sorusuna "Bakmıyorum" yanıtını vermesi üzerine, küfür ederek vurmaya başladıklarını kaydetti.

Bu kişilere polis olduğunu söylediğini belirten şüpheli, üzerindeki elbiseler yırtılınca silahının açığa çıktığını dile getirdi.

Silahını alacakları korkusuyla kendisini yola attığını kaydeden şüpheli polis memuru, tabancasının namlusunu ayak hizasına gelecek şekilde kaldırıp, kendini koruma amaçlı 2 el ateş ettiğini aktardı.

Saldıranları uyardığını belirten şüpheli polis memuru, ifadesinde özetle şunları anlattı:

"Etrafım kalabalıklaştı. Tanımadığım biri yanıma gelerek kulağıma 'Ben polisim' dedi. Kimliğini göstererek, 'Bunlar silahını alır, seni öldürürler' dedi. Ben de polis kimliğini görünce silahımı verdim. O da tabancayı alıp, şarjörünü çıkarıp, beline taktı. Bana saldıranları 'Yapmayın, polismiş' diye uyardı. Çevremdeki kişiler, bana saldırdı. Aralarında polis olduğunu söyleyen birinin de bulunduğu birkaç kişi beni kurtardı, ticari taksiye bindik. Kalabalık, taksiyi durdurdu ve yaka paça beni dışarı çıkartarak, darbetti. Bu sırada yoldan geçen resmi polis aracını durdurup, bindim. Polis olduğumu söyleyip 'Beni kurtarın' dedim. Aracın önünü kesen kalabalık, arka kapıyı açıp, yine darbetmeye çalıştı. Polislere beni Halkalı Polis Merkezi'ne götürmelerini söyledim. Merkezde, bir çocuğun hayatını kaybettiğini, bir çocuğun yaralandığını, bana saldıranlardan birinin de yaralandığını öğrendim. Bu şahısları tanımıyorum. Yanlarında ne bir kadın ne de bir erkek vardı."

Yorumlar