Kurgusal Duruşma Yarışması

- TBB tarafından düzenlenen yarışmanın Marmara bölge elemeleri başladı

Google Haberlere Abone ol
Kurgusal Duruşma Yarışması

EDİRNE (AA) - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Eğitim Merkezi tarafından stajyer avukatlar arasında düzenlenen 2016 yılı Kurgusal Duruşma Yarışması'nın Marmara bölge elemeleri başladı.

Edirne Barosu Konferans Salonu'ndaki elemeye, çeşitli illerden gelen 4'er stajyer avukatın oluşturduğu 8 ekip katıldı.

Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım, iddia ve savunma makamlarını kura çekerek belirledi.

İlk olarak Edirne ve Yalova'dan stajyer avukatların oluşturduğu ekipler, bir olayı yargıç masasına oturan jüri üyelerine anlattı.

Yıldırım burada yaptığı konuşmada, yarışmanın birinci, ikinci ya da üçüncüsünün olmadığını, tüm stajyer avukatların gösterdikleri medeni cesaret dolayısıyla başarılı olduğunu söyledi.

Elemeleri tecrübeli avukatların da izlediğini ifade eden Yıldırım, "3 takımdan 32 yarışmacı arkadaşımız, jüri üyeleri ve elemeleri izleyenler toplamda yaklaşık 100 kişi var. Buradaki olaya farklı yorumlar olabilir. Burada önemli olan yorum. Artık jürinin kalbine kim girerse, ipi onların göğüsleyeceğine inanıyorum. Avukat arkadaşlarıma başarılar diliyorum." diye konuştu.

TBB Yarışma Kurulu Üyesi Recep Adıgüzel ise stajyer avukatlara yarışmanın kurallarını anlattı.

Yargıtay Ceza Dairesi Onursal Üyesi Kemal Karacan, Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülsün Aygörmez ve Samsun Barosu avukatlarından Necat Anıl da yargıç masasında jürilik yaptı.

İddia ve savunma makamları bölge birincisi olmak için yarına kadar mücadele edecek.

Bölgelerde birinci olan takımlar, 24-25 Eylül'de Ankara'da gerçekleştirilecek final yarışmasında, yeni bir olay metni üzerinden yapacakları iddia ve savunma ile Türkiye derecesine girme mücadelesi verecek.

Yorumlar