Kurbanlık develere ilgi arttı

ANKARA (AA) - İç Anadolu bölgesinde hayvancılığın önemli merkezlerinden olan Ankara’nın Çubuk ilçesinde bulunan canlı hayvan pazarında kurbanlık develere...

Google Haberlere Abone ol
Kurbanlık develere ilgi arttı

ANKARA (AA) - İç Anadolu bölgesinde hayvancılığın önemli merkezlerinden olan Ankara’nın Çubuk ilçesinde bulunan canlı hayvan pazarında kurbanlık develere ilginin arttığı belirtildi.

Çubuk Canlı Hayvan Pazarında deve satışına başlayan besiciler, fiyatı 7 ile 10 bin lira arasında değişen kurbanlık develere olan ilgiden memnun olduklarını söyledi.

İki yıldır deve besiciliği yaptığını söyleyen Ali Sarıçiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl kurbanlık için 80 deve beslediğini ve bugüne kadar 78 deveyi pazarda sattığını belirtti.

Develeri çeşitli kentlerden getirdiğini, bir süre beslediği develerin pazarda çok alıcı bulduğunu anlatan Sarıçiçek, "80 taneden fazlaydı, şu anda sadece 2 tane kaldı. Sadece kurbanda satalım diye beslemedik ama çoğu kurbanlık için alıyor. Deve, Hz. Peygamber Efendimizden kalan en güzel kutsal kurbanlıktır. Bunun bilincinde olan insanımız çok ama bilmeyenler de yeni yeni öğreniyorlar. Yeni nesil deve etiyle yeni buluşuyor. Deve eti çok lezzetli ve yağsız olduğu için tercih ediliyor. Yemesi güzel, lezzeti güzel yani." dedi.


- Hobi olarak besleyenlerin sayısı da arttı


Sarıçiçek, eskiye nazaran deve beslemeye talebinin arttığını da belirterek, "Çiftliklerde büyükbaş hayvanların yanında 2’şer, 3’er, 5’er alıp besleyen çok arkadaşımız var. Bu hayvanlar çok akıllı ve beslemesi çok basit olduğu için hobi olarak alan da çok oluyor." diye konuştu.

Deve beslemenin inek ve dana beslemekten çok daha karlı ve masrafsız olduğunu söyleyen Sarıçiçek, "Bunların çiftini 12 bin liraya veriyoruz. Kilo olarak vermiyorum, ayakta pazarlık usulü satıyorum. Besilik develer yaklaşık 200-300 kilo arasında geliyor. İnek ve dana beslemekten daha güzel ne verirsen yiyorlar. Yem ayırt etmiyorlar.’’ dedi.

Yorumlar