Kurban pazarındaki en temiz çadırın sahibine tam altın

- Beylikdüzü Belediye Başkanı İmamoğlu: - ‘’Bütün hayvan yetiştiricisi dostlarımızın getirdiği hayvanların sağlık kontrolleri yapılmıştır. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla buraya gelip kurbanlık alışverişini yapabilirler’’ - Beylikdüzü Belediyesi, kurban pazarındaki 1,5 tonluk Cılız isimli boğayı tanıttı ve pazarın en temiz çadırının sahibini tam altınla ödüllendirdi

Google Haberlere Abone ol
Kurban pazarındaki en temiz çadırın sahibine tam altın

İSTANBUL (AA) - Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurban pazarına getirilen bütün hayvanların sağlık kontrollerinin yapıldığını ve vatandaşların gönül rahatlığıyla kurbanlık alışverişlerini yapabileceklerini belirtti.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından kurulan Ambarlı Tır Parkı’ndaki Modern Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nde İstanbul’un en büyük boğası olan 1,5 tonluk Cılız tanıtılarak, pazarın en temiz kurban çadırının sahibine tam altın hediye edildi.

Kurban pazarındaki en temiz çadırın ödüllendirilmesinin geleneksel hale geldiğini belirten İmamoğlu, bu yıl 3'üncüsünü düzenledikleri ödül töreninde 3 büyükbaş ve 2 tane küçükbaş hayvan çadırı olmak üzere heyet tarafından seçilen en iyi beş çadırın sahibini ödüllendireceklerini söyledi.

İstanbul gibi bir metropolde Kurban Bayramı’nın en güzel şekilde geçmesinin büyük mesuliyet olduğunu ifade eden İmamoğlu, şunları söyledi:

‘’16 milyonluk bir ilde kurbanların düzenli bir şekilde satışa sunulması, hijyenin sağlanması ve kurban kesim gününde buna göre bir düzenin sağlanması çok zor bir iş. Kurban Bayramı’nın zulme dönmemesi, her yönüyle sıhhatli olması lazım. O bakımdan biz başından beri bu işi önemsiyoruz. Burada hem şehri rahatsız etmeyecek bir alanda kurbanlarınızı satışa sunacak bir ortam oluşturduk. Hem de kurban satıcılarının buraya geldiklerinde yeme içmelerinden, giyinme odalarına kadar tüm ihtiyaçlarının karşılanmasında elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımız bilsinler ki bütün hayvan yetiştiricisi dostlarımızın getirdiği hayvanların sağlık kontrolleri yapılmıştır. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla buraya gelip kurbanlık alışverişini yapabilirler.’’

Kurban satıcıları için en hijyenik, en güzel, çevreye duyarlı bir kurban kesim ve satış alanı üretmeye çalıştıklarını aktaran İmamoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile belediyenin Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla çok hassas davranarak tespit yaptıklarını ve uygun olmayan hayvanların gönderildiklerini söyledi.

En temiz kurban çadırı yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini takdim eden İmamoğlu, ‘’Çevreye ve müşterilere en iyi hizmeti veren, hayvanların bakımı, temizliği ile ilgili en hassas davranan çadır sahiplerini de ödüllendirmek istedik. Bunun teşvik edici olduğunu düşünüyorum.’’ ifadelerini kullandı.

En temiz çadırın sahibi olarak tam altınla ödüllendirilen Celal Güneş, çadırı temiz tutmak için iki oğluyla beraber 12 gündür gayret ettiklerini belirterek, ‘’Burada temizlik konusunda belediye bizi seçti. Hepsine teşekkür ediyorum. Onların bize yaptıkları hizmetler de dört dörtlük. Lavabosundan, mescidine kadar her yer tertemiz. Hayvanlarımızı rahat bir ortamda sattık. Temiz olduğu için müşteriler rahatlıkla girip, alışverişi yapıyor. Şu anda elimde 4 hayvan kaldı, diğerlerini sattım.’’ diye konuştu.

Yarışmada birinci olan Celal Güneş tam altın, ikinci olan Abdullah Yıldız yarım altın ve üçüncü olan Aydın Bakar çeyrek altın ile ödüllendirildi.



Yorumlar